Aparate de testare a consumului de droguri ajung la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi

Autor :

Data : 28 noiembrie 2019

Proiectul privind finanțarea achiziției unor astfel de aparate a fost aprobat astăzi, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Galaţi.

„În cadrul parteneriatului pe care îl avem cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Galaţi, vom dota Poliţia Rutieră cu nouă echipamente pentru detectarea în salivă a substanţelor stupefiante. Echipamentele vor fi montate pe autospecialele oamenilor legii. O probă poate fi analizată cu aceste dispozitive în aproximativ 10 minute, iar un test poate identifica cel puţin şase substanţe interzise. De asemenea, vom achiziţiona şi şase multifuncţionale A3, având în vedere că pentru soluţionarea dosarelor penale sau a petiţiilor este nevoie de un volum mare de documente. Nu este pentru prima data când sprijinim activitatea oamenilor legii. Anul trecut am dotat autospecialele de intervenţie ale poliţiştilor şi jandarmilor gălăţeni cu 90 de camere de supraveghere video”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Echipamentele sunt achiziţionate în cadrul Programului „Impact – Împreună pentru apărarea comunității’’. Fondurile sunt din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *