Atunci când ciocoflenderii sunt deasupra legii, țara se duce de râpă!

Rolul unui conducător adevărat este, fără îndoială, acela de a fi un exemplu pentru restul lumii! Dar când tu ești un politruc, un lingău politic, de fapt, ajungi imediat să te crezi Dumnezeul local! Din păcate, aceștia sunt oamenii josnici care se lăfăie în funcții de conducere de zeci de ani. Nu degeaba se spune că țara se zbate într-o mlaștină plină de mizerie!

De ce am făcut tot acest preambul? Zilele trecute prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu, cel care a impus, în premieră națională, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, a fost fotografiat fără mască fix în timpul unei întâlniri cu mai multe persoane. Mai mult, prefectul nu a respectat nici distanța recomandată de specialiști, de 1,5-2 metri față de celelalte persoane.

Explicațiile lui Avrămescu sunt demne de un politician de duzină:

„Am fost împreună cu secretarul de stat George Scarlat şi cu conducerea ANIF pe teren să verificăm sistemul de irigaţie. Este o poză făcută în spaţiul public, pe câmp, iar cealaltă în care se invocă că ar fi un spaţiu închis este o staţie dezafectată a Federaţiei Covurlui. Prin hotărârea Comitetului Judeţean este vorba despre spaţii publice în care se desfăşoară activităţi, ori acolo era o staţie închisă de la Tudor Vladimirescu. Nu este un spaţiu destinat activităţii cu publicul. Eu de fiecare dată când merg la birou sau când dau declaraţii port mască”, a declarat Avrămescu pentru MEDIAFAX.

Indiferent de formularea din hotărârea autorităților locale referitoare la obligativitatea purtării măștilor în spațiul public, considerăm că prefectul ar fi trebuit să poarte mască. Măcar pentru a fi exemplu pentru ceilalți. Știa că este fotografiat, știa că acele imagini vor ajunge în spațiul public, dar nu l-a interesat.

Nu știm dacă demisia din funcție ar fi un act onorabil din partea prefectului Gabriel Avrămescu, dar cel puțin scuzele publice față de toți cei care au fost amendați pentru că nu purtau mască în spațiul public ar fi absolut necesare. Poate n-ar strica să le plătească și o parte din amenzi!