Bogdan Rodeanu sprijină dictatura PSD-istă, întărind jandarmeria

Când ajungeai cu trenul în Gara de Nord a Bucureștiului, te întâmpina celebra reclamă scrisă pe zidul stadionului Giulești: „Nici o masă fără pește oceanic”, preluată frumos de folclorul popular în zicerea ”nu e pește ca stavridul , nici echipă ca Rapidul”.

Bogdan Rodeanu, deputatul USR al Galaților care a descoperit Bucureștiul odată cu obținerea mandatului de deputat, a vrut să pună amprenta trecerii lui prin parlament printr-un proiect de lege ce urmează să sporească prezența publică a jandarmeriei, alături de alți opt deputați PSD, inclusiv Marius Mitică Mărgărit, zis și Mitică-Ciasuri.

„Nici o instituție fără jandarmerie”, pare să fie mottoul proiectului lui Rodeanu, taman acum când jandarmeria se transformă în agenția de bodyguarzi a lui Liviu Dragnea.

Îngrijorat de faptul că jandarmii nu sunt bine reprezentați în Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică (ATOP), organism eminamente civil ce se dorea a fi un element de legătură între comunitățile locale și instituțiile ordine publică, în care Jandarmeria era reprezentată chiar de șeful inspectoratului județean, adică ăl mai falnic și reprezentativ „jandariu” al județului, Rodeanu inițiază alături de Mitică-Ciasuri și alți șapte PSD-ei un proiect prin care din ATOP să nu facă parte unul, ci doi jandarmi, respectiv comandantul Inspectoratului Județean și Șeful Brigăzii Mobile și nu oricum, ci amândoi cu drept de vot.

Sub domnia lui Dragnea, jandarmeria s-a transformat în garda pretoriană a PSD. Jandarmeria se ocupă acum de securitatea Guvernului, de securitatea Parlamentului, precum și de securitatea oricărui PSD-ist ce-și dorește „badigard”. Zici ceva de dragnea sau de PSD, lângă tine crește un jandarm. Protestezi? În mână-i crește un „pulan”.

Ne așteptam ca Rodeanu, vicepreședinte al Comisiei de apărare sa protesteze față de prezența jandarmilor în parlament la fel cum senatorii romani protestau atunci când legiunile intrau în Roma. Dar nu, Rodeanu vrea mai mulți jandarmi și mai multă Jandarmerie.

Desigur că ne trebuie mai mulți jandarmi. România roșie trebuie îmbrăcată (iar) în salopete albastre.

E de înțeles că Rodeanu are nevoie de protecție suplimentară. La manifestațiile de astă vară, unii strângeau gaze-n plămâni și bastoane-n cap, iar Rodeanu strângea semnături printre manifestanți, ori asta este o operațiune care trebuie să se facă în deplină ordine și siguranță, iar Brigada Mobilă exact cu asta se ocupă. Cu siguranța lor.

Bogdan Ionel Rodeanu este același deputat care a tratat cu dispreț votul pe legile justiției, dar și pe cel din cazul majorării alocațiilor pentru copii. Îl găsim astăzi mândru că este român ca Mitică Ciasuri, îndrăznind să creadă că într-o societate călcată în picioare la propriu de bătăușii lui Dragnea, rolul jandarmeriei trebuie întărit.

Luat în pix cam de toată lumea știutoare de carte de la gazetele naționale, Bogdan Rodeanu a scris pe rețelele de socializare că și-a retras semnătura, deși, pe site-ul Camerei Deputaților ea încă apare pe proiect.

”Domnule Judecător, vă rog să consemnați că nu se poate demonstra nici un viol întrucât la sosirea organului de ordine, organul meu nu era prezent la fața locului pentru că aveam nădragii pe mine!”. Cam în felul acesta sună justificările lui Rodeanu.

Bogdan Rodeanu, când mănânci colivă pe la agape mânăstirești cu Pucheanu, Fotea și Mitică Ciasuri, când, după mintea ta, e prea puțină jandarmerie-n țară, când îți bei cafeluța cu surprize alături de Ana Birchall (felicitări, bună alegere), este vorba de opoziție sau doar de o poziție. Pai tu cu Ana la cafea și noi cu jandarmii la gaze? Să-ntărești, nu zic nu, că poate-i nevoie, dar tocmai Jandarmeria? Nu-i cosher, domnu’ deputat!

 

Acesta este un articol serios, dar deputăția lui Rodeanu este un pamflet.