Cătălin Cristache, candidatul PMP pentru funcția de primar al Galațiului: „Reformarea Poliției Locale, curățarea Primăriei și a instituțiilor subordonate de angajații pe bază de carnet de partid și înființarea unei structuri profesioniste pentru proiecte europene, acestea sunt prioritățile mele imediate ca primar”

Promotor al inițiativei de unificare a Dreptei la Galați, deputatul Cătălin Cristache, și-a asumat, fără rezerve, candidatura la Primărie. Tânăr, dinamic, hotărât și asumat, Cătălin Cristache a pornit pe drumul spre Primărie coagulând în jurul său o echipă redutabilă.

„Noi, Partidul Mișcarea Populară, suntem altfel de partid. Am fost doar în opoziție și suntem singurii care ne-am luptat cu PSD de adevăratelea. Promovăm o politică sănătoasă, una bazată pe profesionalism, competență și pe forța echipei. Iar o politică sănătoasă nu se poate face decât cu oameni valoroși. Pe listele noastre nu avem pile, relații, rubedenii. Noi avem sportivi de mare performanță, pe Dorinel Munteanu, fotbalistul cel mai selecționat la Naționala României și antrenorul care a câștigat campionatul și Supercupa României cu Oțelul Galați, medici străluciți, pe doctorul Dumitru Ișfan, profesori de calibru național, manageri de top, avocați de succes, oameni de afaceri cu rezultate remarcabile. Suntem o echipă valoroasă, capabilă să schimbe Galațiul într-un oraș cu viitor, cu proiecte și cu speranța de mai bine”.

Cătălin Cristache e hotărât să facă ordine și curățenie în Primărie și în instituțiile subordonate.

„Trebuie să terminăm odată pentru totdeauna cu angajările pe criterii de rudenie și pe bază de carnet de partid, politică de cadre promovată vreme de 30 de ani, de PSD. Voi curăța organigrama Primăriei și a societăților din subordine – Apă Canal, Transurb, Gospodărire Urbană, Piețe, Zona Liberă, Ecosal – de membri de partid, de nași, fini, cumetri, nepoate și neveste. Nu se poate să ai directori adjuncți fără număr prin aceste instituții, vezi Gospodărire Urbană, numai ca să dai un os de ros tuturor lipitorilor de afișe de la partid. Această practică trebuie să înceteze și va înceta. Vă asigur!”

Candidatul PMP la Primăria Galați, Cătălin Cristache, vrea să reformeze din temelii Poliția Locală, un lucru cerut insistent de cetățenii plătitori de taxe și impozite.

„Vorbesc zilnic cu mulți gălățeni, care îmi spun că sunt nemulțumiți de activitatea Poliției Locale. Și eu sunt nemulțumit, de aceea propun reorganizarea instituției. Sunt singurul candidat la Primărie care are curaj să facă o reformă reală a Poliției Locale, o instituție susținută cu foarte mulți bani de la buget, dar cu eficiență zero. Spre exemplu, în viziunea mea, Poliția Locală ar trebui să se ocupe de siguranța copiilor noștri în școli, nu să o facă pe Poliția Rutieră și să dea amenzi. De ce să plătească părinții pază privată la școli, când avem deja polițiști locali? Să îi trimitem în școli, pentru siguranța copiilor din Galați, nu să stea la pândă și să dea amenzi. Nu este normal să aibă salariile de 2-3 ori mai mari decât polițiștii de la Poliția Națională, care au mult mai multe atribuții de serviciu și rezultate incontestabil mai bune”.

Pentru Cătălin Cristache, prioritatea numărul 1 este atragerea masivă de fonduri europene.

„Uniunea Europeană ne-a alocat mulți bani pentru anii care vin, însă nu ni-i bagă în traistă. Trebuie să facem proiecte competitive pentru a primi acești bani. Și ca să facem proiecte cu șanse reale de finanțare, avem nevoie de o structură profesionistă, determinată și motivată, care să se ocupe de proiectele europene. Fără o instituție independentă, formată din oameni profesioniști, dedicați, experimentați, nu putem spera la fonduri europene consistente pentru dezvoltarea Galațiului”.