Ce spun gălățenii despre aeroportul PSD: „E campanie electorală, se promite orice pentru voturi!”

Anunțarea, cu o săptămână înaintea alegerilor europarlamentare de pe 26 mai, a construirii aeroportului, a șoselei de centură a Galațiului și a drumului expres Galați – Brăila, este interpretată de marea majoritate a gălățenilor ca o gogoașă electorală lansată de liderii PSD Galați pentru a obține voturile care să îi aducă președintelui PSD Galați, Dan Nica, al doilea mandat de europarlamentar.

În cei 5 ani petrecuți în Parlamentul European, Nica nu a făcut nimic, nici pentru Galați, nici pentru gălățeni. În cei 5 ani nu a făcut nici măcar o conferință de presă în care să explice cu ce își ocupă timpul la Bruxelles, așa cum făcea fostul europarlamentar de Galați, Adriana Țicău, tot din partea PSD Galați, care nu numai că explica frecvent ce inițiative benefice pentru români a avut în Parlamentul European, dar chiar a adus la Galați mai mulți membri ai Comisiei de Transporturi a Parlamentului European, pentru a obține susținerea unor proiecte pentru porturile din Galați în contextul dezvoltării programului Strategia Dunării. Unul dintre aceste proiecte, obținute datorită Adrianei Țicău, este Terminalul intermodal din Portul Bazinul Nou.

În condițiile în care nimeni nu știe ce a făcut europarlamentarul Dan Nica la Bruxelles în acești 5 ani, pentru obținerea unei noi șarje de voturi pentru al doilea mandat al său trebuia deturnată cumva atenția opiniei publice de la adevărata dezbatere și s-a mers pe varianta cu promisiunile șocante, în prezența ministrului Transporturilor și a lui Dan Nica.

Culmea, niciuna dintre cele trei promisiuni nu e nouă. Promisiunea cu centura Galațiului a mai fost discutată de Dan Nica în 2008, drumul expres Galați – Brăila a mai fost promis în 2007 de PNL, prin secretarul de stat la Ministerul Transporturilor Alexandru Galiațatos, dar și de PDL prin senatorul Marius Necula, prin 2010. Iar pentru Aeroportul Galați-Brăila de la Vădeni a existat chiar un proiect al firmei FinCoGeRo din Italia, proiect care a fost blocat de baronul de Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, pentru că aeroportul era construit pe cele 1.000 ha „furate” de municipiul Galați de la județul Brăila.

Faptul că la anunțarea construirii aeroportului, centurii și drumului expres, a participat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, nu oferă credibilitate acestor anunțuri, pentru că și ministrul Cuc este în campanie electorală pentru PSD.

Opiniile gălățenilor: „E campanie electorală, se promite orice pentru voturi!”

Anunțul postat pe Facebook despre construirea aeroportului a fost primit cu reticență de marea majoritate a gălățenilor, care nu au încredere în brusca resuscitare a unor promisiuni mai vechi, chiar dacă punerea în scenă a fost perfectă, cu planuri studiate în teren, pe capota mașinii și cu date precise despre câți gălățeni vor decola sau ateriza pe Aeroportul Internațional din Galați.

Iată câteva opinii relevante:

Marian Baicu: „Ce poți să aștepți de la unii care discută un nou aeroport după dealuri, pe capota mașinii, pe un A0 printat la mișto din Google Map Satelite.
De unde să știi tu băi nene că dealurile Covurluiului sunt orientate predominant Nord-Sud și Crivățul bate de la Est, Nord-Est. Stai să vezi surpriză când află ăia de la MApN că se face aeroportul peste poligonul Malina și trebuie să mute ăia tancurile să facă loc la Airbus-uri și Boeing-uri. De unde gândire în perspectivă? Conectivitate pe Infrastuctura rutieră și feroviară.

Cooperare între structurile teritoriale a două mari orașe reședințe de județ.
De ce nu ai face aeroport în zona Vădeni unde începi un proiect rutier important iar terenul e plat? Pentru că e tot la Brăila și e mai simplu să te umpli de ridicol din promisiuni electorale”.

Sorin Aramă: „din păcate, nu numai MApN vor pica pe spate ci și brigăzile de artilerie și blindate americane care se joacă de-a războiul pe Mălina”.

Frățilă Valerica: „Au mai fost făcute studii de fezabilitate și pentru autostrăzi și nu s-a întâmplă nimic. Peste 2 ani vor face alte studii, alți bani și tot așa. Așa cum au început lucrările la autostrada Bacău cu câteva ore înainte de a fi inaugurat primul metru de autostradă din Moldova, pe 15 Martie, după care au dispărut utilajele. Campanie, este doar campanie….”

Cătălin Manole: „Ce poate să fie mai frumos decât să vezi mai mulți lingăi adunați la un loc în jurul unui lingău mai mare? Arunci o schiță, chemi televiziunea, dai din gură și cam aia este.
Inițiativa este excelentă, nimic de zis. Dar eu cred că ministrul Transporturilor nu apucă sfârșitul de an în poziția actuală. Plus că sunt niște alegeri și multe depind de ele.
Dacă aveți răbdare puțin și răsfoiți toate comentariile o să vedeți și lingăii locali care au postări calde de directori în instituțiile statului și o dau cu ”felicitari, bravo și blablabla”.
Felicitări pentru ce? Că doar v-ați întâlnit și v-ați uitat pe un desen?”.

Florin Cogean: „Așteptam gogomania asta! Aeroportul este ceva ca lumea, prinde bine la prostime, dar nu se poate compara cu gogoașa cartier Dimitrie Cantemir. Facem dom’le cartier, numai să ne votați. Facem străzi, utilități, dăm moaca terenuri în concesiune, ca să-și faca și ei, săracii, o casă mică… Ce mai, nebunie, deja se discuta despre liste la Primăria Galați!”.

Ionel Botezatu: „Acest proiect este pentru voturi și banii ce se vor aloca pentru studiul de fezabilitate vor ajunge în campania electorală de anul viitor pentru PSD Galați”.

Cioroiu Tatiana: „E campanie electorală… se promite orice pentru voturi!”.
Foto: facebook