Cea mai grandioasă competiție din boxul european începe pe 24 mai la Galați

Data : 21 mai 2019

Se anunță un spectacol pugilistic total, cu viitori campioni mondiali și olimpici.

Campionatul European pentru juniori, masculin și feminin, începe pe data de 24 mai în Patinoarul Dunărea Galați. Competiția a stabilit deja un record pentru EUBC (Confederația Europeană). Este campionatul cu cel mai mare număr de participanți: peste 400. Și aici vorbim de orice competiție de box europeană la toate nivelurile: seniori, tineret și juniori. 408 de pugiliști din 36 de țări se vor lupta din 24 mai până pe 1 iunie pentru medaliile de campioni la 13 categorii de greutate, atât la băieți cât și la fete.

Federația Romană de Box, care organizează în parteneriat cu Primăria Galați acesta competiție, și-a dorit să revigoreze un centru de mare tradiție care a dat mari campioni precum Lucian Bute sau Cristian Ciocan pentru a vorbi doar de ultimii mari campioni gălățeni.

„Pentru puștii de azi, nume precum Georgică Donici, prezent la două ediţii ale J.O., Alec Năstac – atât de aproape de un titlu european la amatori, Ionel Panaite, Vasile Lehăduş sau Sandu Târâlă, poate nu mai spun mare lucru însă Federația Romană de Box dorește ca măcar trei-patru pugiliști din lotul de juniori condus de maestrul George Pertea să le calce pe urme”, se arată într-un comunicat de presă al Federației Române de Box.

Premize pentru o competiție de succes pentru boxul românesc sunt având în vedere faptul că în urmă cu doar două luni Marco Manea și vicecampionul european en-titre Adrian Preda au câștigat un puternic turneu desfășurat în Ucraina la Kharkov. Fetele antrenate de Adrian Lăcătuș emit și ele pretenții la cele mai strălucitoare medalii. Ca succesul să fie asigurat la finale și-au anunțat deja prezența Mihai Leu și Dorel Simion, doi dintre marii campioni ai sportului cu mănuși. Festivitatea de deschidere a CE de juniori va avea loc vineri 24 mai în prezența Ministrului Tineretului și Sportului Bogdan Matei, primarul Galațiului Ionuț Pucheanu și președintele Federației Române de Box, Vasile Citea.

Festivitatea de deschidere a evenimentului este prevăzută pentru 24 mai ora 14.00.

România va alinia la startul acestei competiții garnituri complete, de câte 13 sportivi, atât la masculin, cât și la feminin, oferind posibilitatea cât mai multor tineri pugiliști să ia un prim contact cu întrecerile la cel mai înalt nivel.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de