Chirurgul Dumitru Işfan (PMP) va lupta în Parlament pentru însănătoşirea Sistemului de Sănătate românesc

Medicul Dumitru Işfan, şeful secţiei de Chirurgie Toracică a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, din 2008 şi până acum, candidează pe lista Partidului Mişcarea Populară pentru un mandat de senator. Absolvent al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Târgu – Mureş, doctor în ştiinţe medicale la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, profesor la Facultatea de Medicină din Galaţi din 2013, de două ori director medical al Spitalul Clinic Judeţean, chirurgul Işfan promite să reprezinte aşa cum trebuie Galaţiul în cadrul Comisiei de Sănătate a Parlamentului României.

„Avem nevoie de politici publice care să îmbunătăţească semnificativ sistemul de sănătate naţional, în aşa fel încât românii să beneficieze de servicii medicale la standarde înalte. Acest lucru este cu atât mai important cu cât trăim în contextul pandemiei de coronavirus care a lovit extrem de puternic România şi judeţul Galaţi”, susţine candidatul PMP.

Medicul Dumitru Işfan doreşte să promoveze, alături de ceilalţi parlamentari ai Mişcării Populare, o Lege a reformei în sănătate, plecând de la forma asupra căreia voia să-şi asume răspunderea Guvernul Boc, în anul 2012, şi care fusese elaborată în parteneriat cu o comisie special constituită la Administraţia Prezidenţială, formată din cei mai buni specialişti medicali ai României.

„Am întârziat mai bine de 8 ani cu această lege, tot peticind şi improvizând. Aşa ne-a prins pandemia pe picior greşit, aşa am ajuns să asistăm pasivi cum 10 oameni internaţi la terapie intensivă la Piatra Neamţ au ars ca nişte torţe, transformându-se astfel în martiri. Acea Lege a Sănătăţii este esenţială, pentru că rezolvă problemele de pe şase paliere: organizarea sistemului medical, finanţarea acestuia, politica medicamentului, asistenţă primară, serviciile spitaliceşti şi managementul personalului sanitar. Legea presupune refacerea Institului Cantacuzino, care ar avea astfel capacitatea să producă toate vaccinurile de care are nevoie România”, a declarat reputatul medic Dumitru Işfan.

PMP Galaţi propune, în perspectiva alegerilor parlamentare din 6 decembrie, cea mai competentă şi cinstită listă de candidaţi. Preşedintele organizaţiei, Cătălin Cristache, este şi cel mai activ parlamentar de Galaţi și candidează pentru un nou mandat de deputat. Profesorul universitar doctor Iulian Gabriel Bîrsan, fost rector al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, deschide lista partidului pentru Senat. El este urmat de chirurgul Dumitru Işfan. De asemenea, pe lista pentru Camera Deputaţilor se regăseşte şi fostul magistrat Gabriela Lenghel, fost procuror DNA şi actual preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Cetăţenie din cadrul Ministerului Justiţiei.

Sub însemnele PMP candidează medici, profesori, magistraţi, jurişti, ingineri şi economişti, tocmai pentru a le oferi cetăţenilor judeţului Galaţi cea mai bună ofertă electorală, la alegerile parlamentare din decembrie.