Cristache, după consultările cu Iohannis: „PMP l-a propus pe Cristian Diaconescu pentru funcţia de Premier”

Preşedintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, a participat la consultările de la Palatul Cotroceni convocate de Preşedintele României, Klaus Iohannis, în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de Prim-ministru. Deputatul gălăţean a insitat pe ideea de „stabilitate politică” drept semn de „responsabilitate”. În acest sens, PMP l-a propus pe Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiţiei şi Externelor, pentru funcţia de Prim-ministru.

„Anticipatele nu au reprezentat o soluţie bună şi trebuie renunţat la acest gând. PMP va susţine o formulă politică stabilă care să poată guverna până la alegerile la termen fără sincope. Nu putem să o ţinem în formula anarhică de acum până în toamnă, pentru că riscăm să nu mai rămână piatră pe piatră în România. PMP a venit cu soluţia cea mai bună: fostul ministru Cristian Diaconescu ar trebui să fie viitorul Premier al României. Are experienţa şi maturitatea politică necesare, a coordonat ministere grele (Externele şi Justiţia) şi poate fi actorul politic acceptabil pentru toate taberele implicate în acest război de tranşee”, a declarat Cristache. 

În viziunea deputatului gălăţean, este nevoie de un Guvern politic care să primească votul de învestitură al Parlamentului pentru a evita derapajele economice semnalate şi de Comisia Europeană în raportul de ţară.  

„Sigur că, de preferat, ar fi un Guvern de centru – dreapta al cărui Premier să fie diplomatul Cristian Diaconescu, cel care poate conduce un pol anti-PSD. Este soluţia mai bună şi mai sigură decât un Executiv monocolor liberal, pe care PSD nu l-ar vota în veci. Eu sper că Preşedintele va înţelege mesajul PMP şi va asculta, astfel, vocea raţiunii”, a concluzionat Cristache.