Cristache, PMP: „Dezastru, acesta este cuvântul care caracterizează întregul mandat al primarului Pucheanu”

Președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache taxează dur bilanțul primarului Ionuț Pucheanu, la patru ani de mandat, pe care consideră mai mult decât mincinos.

„Pucheanu vorbește de fonduri europene în valoare de 618 milioane de lei. E o minciună mai mare decât tot combinatul. În realitate, în Galați, până în acest moment, au intrat 30 de milioane de lei din fonduri europene. *puțin peste 6 milioane de euro în patru ani. Prin comparație, Oradea chiar a adus peste 200 de milioane de euro”, scrie Cristache pe pagina sa de Facebook.

Liderul PMP Galați mai taxează și unele nerealizări majore, despre care primarul în funcție nu a amintit deloc.

„Primarul PSD a uitat să vorbească despre execuțiile bugetare cu cântec. Au existat abateri și de 39% (în 2019) între ce a aprobat Consiliul Local la începutul anului și ce s-a executat până la sfârșitul exercițiului bugetar. Calorgal a fost falimentat și sistemul centralizat de încălzire oprit. Se face o economie semnificativă la buget, dar, în acest moment, nu există acoperire pentru toți cetățenii orașului. Transurb este o gaură neagră. Reînnoirea parcului auto este un eșec de proporții. Ni s-au promis autobuze electrice și hibrid, tramvaie și troleibuze noi. S-au cumpărat hârburi cu sute de mii de km la activ și niște trașcalete pe roți în care încap doar vreo cinci cetățeni. Aproximativ 40% din apa livrată în sistemul public se pierde în subsolul Galațiului. Dincolo de pierderile imputate gălățenilor, prețul triplându-se în cei patru ani de mandat ai lui Pucheanu, avem o veritabilă problemă cu surpările de teren. Suntem la un pas de o tragedie”, explică președintele PMP Galați.

Deși madatul primarului Ionuț Pucheanu s-a suprapus cu guvernări succesive ale PSD (Grindeanu, Tudose, Dăncilă), Galațiul a rămas „liber de investiții importante”. Iată, mai jos, câteva nerealizări despre care Pucheanu nu a vorbit nimic.

• Avem un spor natural negativ îngrijorător ca urmare a exodului masiv al tinerilor. Se estimează că aproximativ jumătate din cei care împlinesc 20 de ani părăsesc Galațiul: fie pleacă la studii în țară, fie iau calea străinătății pentru a-și câștiga traiul.

• Există aproximativ zece rapoarte ale Curții de Conturi care semnalează nereguli în cheltuirea banilor publici la Galați. Unul dintre ele îl vizează direct pe primarul Pucheanu.

• Primarul și-a pus semnătura pe mai multe proiecte de hotărâri de Consiliu prin care s-au alocat ajutoare de minimis unor firme deținute de colegi de partid. Cazul cel mai flagrant este cel al lui Viorel Ștefan.

• Lucările mărunte finalizate nu seamănă cu proiectele inițiale. Vezi ouăle clocite de la Pasajul Dunărea sau becurile din asfalt din zona centrală.

• În continuare, avem o problemă semnificativă cu groapa de gunoi. Prețul salubrității s-a dublat în ultimii patru ani.

• Pucheanu nu a fost în stare să facă o pârlită de plajă unde să meargă oamenii pe timpul verii.

• Galațiul a devenit o junglă de beton, au fost distruse parcuri și sute de pomi au fost tăiați.

• Veniturile gălățenilor sunt printre cele mai mici dintre cele ale tuturor cetățenilor din capitale reședință de județ din România.

• Orașul supraviețuiește economic datorită Combinatului și lui Damen. Dacă nu ar fi aceste două companii, Galațiul ar deveni un oraș fantomă.

• Poliția Locală nu știe decât să dea amenzi, tocând 5 milioane de euro anual doar pentru clientela de partid.

• În continuare, avem o problemă uriașă cu lipsa parcărilor chiar în condițiile în care s-au demolat garajele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *