Cristache, PMP: „E cam bubă cu contractul prin care Pucheanu a cumpărat microbuzele”

Președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache trage din nou un semnal de alarmă asupra modului în care Primăria a achiziționat cele 20 de midibuze.

„Calculele făcute în presă demonstrează că Ionuț Pucheanu a cumpărat unele dintre cele mai scumpe microbuze din ţară – 66.000 de euro, fără TVA, pentru o traşcaletă turcească un pic mai mare decât o maşină normală. Prin comparaţie la Oradea, oraş condus de liberalul Ilie Bolojan, acelaşi microbuz a costat doar 40.000 de euro. Nu trebuie să fii mare cercetător ca să-ţi dai seama că avem de-a face cu un tun tipic PSD, generat de spaima lui Pucheanu că nu mai prinde încă un mandat”, scrie deputatul PMP pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Cristache a atras atenţia încă din luna aprilie a anului trecut că suplimentarea cu două milioane de lei a contractului este deopotrivă ilegală şi nejustificată. Astfel, de la 4.371.000 de lei inţial cât a aprobat Consiliul Local Galați iniţial, s-a ajuns la 6.240.000 de lei în numai două luni. Dacă tăiem această creştere apărută peste noapte, ajungem la prețul plătit de cei de la Oradea pentru un microbuz.

„Primul lucru pe care îl voi face când voi ajunge primar al Galaţiului va fi realizarea unui audit serios şi independent pentru a afla ce s-a întâmplat cu banii gălăţenilor. Poate, până atunci, se trezeşte şi DNA-ul din coma indusă în care a fost băgată de PSD în ultimii trei ani şi jumătate. Iar în al doilea rând, garantez că la Galați nu se vor mai cumpăra microbuze turceşti sau SH-uri. Vom achiziţiona, prin fonduri europene, doar autobuze electrice exact aşa cum se întâmplă în toate oraşele civilizate”, mai scrie deputatul Cătălin Cristache.