Cristache, PMP: „Fac un apel către politicieni să oprească atacurile la adresa Bisericii”

Președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache a făcut astăzi un apel către toți politicienii rugându-i să nu mai atace Biserica Ortodoxă Română, în această perioadă grea prin care trec toți românii.

„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis ca slujbele să se ţină fără public şi să fie transmise online, credincioşii urmând să îşi amenajeze în propriile locuinţe un spaţiu de rugăciune. De asemenea, conducerea BOR are recomandări pentru preoţii care spovedesc credincioşii bolnavi la domiciliu şi care vor trebui să poarte mască şi încălţăminte de unică folosinţă, precum şi pentru preoţii care au simptome de coronavirus şi care trebuie să îşi informeze în scris sau telefonic superiorii. Oamenilor li se recomandă să stea în case şi să respecte dispoziţiile autorităţilor. Decizia BOR este înţeleaptă. Biserica acţionează mult mai coerent decât instituţiile oficiale ale statului român”, spune Cristache.

Acesta trage un semnal de alarmă spunând că unii politicieni fac o mare eroare dacă transformă Biserica într-un duşman al poporului.

„Ar fi, în primul rând, un reflex totalitar. Aşa făceau comuniştii. Apoi, Biserica poate fi o pârghie foarte bună de comunicare cu persoanele cele mai vulnerabile în această situaţie (bătrânii). Și nu în ultimul rând, BOR exercită o autoritate mai mare decât alte instituţii ale statului român. În cazul unor asemenea crize în care se aşterne un văl gros de pesimism, oamenii au nevoie de speranţă şi de hrană spirituală”, a mai spus Cristache.