Cristache, PMP: „Galațiul trebuie să aibă un Centru de Excelență pentru elevi“

Președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache a depus ieri la registratura Camerei o interpelare adresată noului ministru al Educației Naționale, pentru înființarea unui Centru de Excelență la Galați.

„An de an, elevi de excepție din județul nostru ne fac mândri de rezultatele lor la diverse concursuri școlare, naționale și internaționale. Efortul acestor copii demni de laudă a trecut însă neobservat de către edilii care s-au pripășit la Primăria Galați, de-a lungul timpului. Performanța în educație a fost și este răsplătită cu total dezinteres. Am decis așadar să mă adresez, în mod direct, ministrului proaspăt învestit, înțelegând oportunitatea înființării unui Centru de Excelență, în conformitate cu legislația în vigoare, după modelul altor județe din țară. Educația trebuie să fie o prioritate. Nu să pară, ci să fie! Am speranța că, la București, se va înțelege importanța demersului meu și că voi primi sprijin pentru a-l duce la bun sfârșit“, spune președintele PMP Galați.

Inițiativa lui Cătălin Cristache vine la mai bine de opt ani de la apariția unui ordin de ministru potrivit căruia Inspectoratele școlare județene pot solicita înființarea unor astfel de Centre de Excelență.

„Inspectoratul Școlar Judeţean Galați este singurul, potrivit acestui ordin, care ar fi putut propune înființarea unui astfel de centru, dar nu a făcut-o. O fac eu. Galațiul merită un astfel de centru și n-o spun eu, ci rezultatele deosebite obținute de elevii noștri la diferite concursuri naționale și internaționale“, a mai spus Cătălin Cristache.