Cristache, PMP: „În Galaţi, se fac doar jumătate din numărul de teste pe cap de locuitor faţă de media naţională”

Președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache acuză PSD și PNL de incompetenţă, nepăsare şi complicitate în gestionarea pandemiei de Covid-19.

„Cele două partide îşi împart responsabilitatea pentru dezastrul din judeţul nostru: socialiştii au Puterea locală (în frunte cu gestionarea spitalelor), iar liberalii gestionează pandemia prin instituţiile subordonate Guvernului (ei luând, în realitate, deciziile cu măsurile restrictive impuse populaţiei). La nivel central, PSD şi PNL se luptă la cuţite. La nivelul Galaţiului, discutăm de o simbioză toxică: se ajută acolo unde pot şi au dezvoltat Omerta în care nu se atacă reciproc. Aşa am ajuns la o concordie generalizată care favorizează pandemia: se acoperă între ei şi o mână spală pe cealaltă”, spune liderul PMP Galați.

Cătălin Cristache este convins că rata de incidenţă cu care se laudă atât PSD, cât şi PNL la Galaţi este mica deoarece se fac puține testări.

„În mai bine de 8 luni, în judeţ, s-au realizat 50.087 de teste, care reprezintă 1,5% din totalul celor 3.274.870 de teste realizate la nivel naţional. Asta în timp ce numărul gălăţenilor reprezintă 3,2% din populaţia naţională. De aici, concluzia că se testează la jumătate faţă de ce se întâmplă în ţară. Autorităţile locale şi centrale ar trebui să dea nişte explicaţii pentru testele puţine şi rata de pozitivare foarte mare. Ascunzând adevărul gălăţenilor, nu fac altceva decât să crească pericolul în care îi pun pe oameni”, a mai spus liderul PMP Galați.