Cristache, PMP: „Poliția locală trebuie restructurată din temelii”

Deputatul PMP Cătălin Cristache condamnă dur acțiunile absolut imorale ale Poliției Locale de a da amenzi proprietarilor care-și parchează mașinile pe strada Brăilei, pe banda 1 de circulație. Cristache spune că totul se întâmplă deoarece primarul Ionuț Pucheanu nu a găsit o soluție pentru desființarea garajelor din spatele BR-urilor de pe strada Brăilei.

„De curând, într-un exces de zel nestăvălit, Poliția Locală a mai aplicat o perversă cetățenilor din zona BR-urilor de pe Brăilei, pe motiv de… parcare neregulamentară. Mai exact, s-a-mpiedicat de autoturismele aparținând riveranilor, parcate pe prima bandă de mers şi le-a aplicat o corecție. Polițistii cu aplomb şi aroganțe de organ se apără spunând că e legal. E legal, nimic de zis, dar nu şi moral. Deşi există spațiu berechet pentru intrarea în normalitate, Ionuț Pucheanu găseşte mai comod să-şi trimită argații din dotare, să-i ardă la buzunare pe cetățeni, să mai îndestuleze nițeluş bugetul Primăriei, decât să pună osul la treabă şi să dispună dărâmarea şandramalelor, transformate-n magazii de murături, scule şi alte marafeturi, din spatele BR-urilor (BR1A, BR1B, BR1C, BR2, BR3), pe locul cărora ar putea lesne să construiască parcări moderne. Spațiu ar fi berechet, dar cin’ să ia taurul de coarne?! Pe bună dreptate, cetățenii arşi la buzunare tocmai din motive de incompetență marca Pucheanu au demarat strângerea de semnături în vederea redactării unei petiții, prin care să-l învețe primar ce şi cum să facă”, a declarat președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache.

Acesta este total de acord cu demersul oamenilor și spune că-l va sprijini atât cât va putea.

„Îi felicit pe gălățenii care nu se lasă călcați în picioare, nici impresionați de hârtiile agățate-n parbrize, tot noaptea ca hoții, de Poliția Locală la comanda tartorului Pucheanu şi îi voi sprijini, în demersul dumnealor, cu tot ce îmi stă putință. Mult a fost puțin a mai rămas până când Ionuț primarele îşi va da singur ordine în oglinda din propria-i sufragerie”, a mai spus Cătălin Cristache.

Liderul PMP a cerut și în vara acestui an organizarea unui referendum local pentru desființarea Poliției locale, despre care spune că risipește foarte mulți bani de la buget și nu face altceva decât să aplice amenzi.