Cristache, PMP: „Pucheanu și Humelnicu, mincinoșii de serviciu ai PSD Galați”

Data : 15 ianuarie 2020

O veste oarecum tristă a ajuns zilele trecute la urechile reprezentanților administrației publice locale din Galați: Comisia Europeană a anunţat invalidarea licitaţiei organizate de MDRAP privind achiziţionare a 10 tramvaie care ar fi trebuit să ajungă pe traseele din oraș. Motivul pare să fie acela că niciuna dintre cele două firme (Electroputere Craiova şi o firmă turcească) nu a corespuns criteriilor tehnice din caietul de sarcini. Se repetă fix povestea de la Bucureşti cu tramvaiele turceşti ale Gabrielei Firea în care nu se potrivea ampatamentul cu distanţa dintre şinele de prin oraş.

Președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache spune că toată această situație nu face altceva decât să invalideze încă o mare „reuşită” ipotetică a primarului PSD Ionuț Pucheanu.

Şi ce se mai lăuda prin decembrie. În loc să-şi asume răspunderea, ca întotdeauna, Ionuț Pucheanu încearcă să arunce vina pe altcineva. Uită însă să spună că licitaţia a fost organizată în timpul guvernării PSD şi că documentaţia a fost depusă foarte târziu de Primăria Galaţi. Ce l-a împiedicat pe domnul primar ca timp de trei ani să facă proiectul şi s-a trezit să-l depună abia pe ultima sută de metri? Unde este acum Mihai Cadinoiu, şeful Transurb şi locotenentul lui Cristian Dima (ALDE Galaţi), să ne explice ce lovitură primeşte astfel compania al cărui destin îl stabileşte după bunul plac? Foarte probabil, îşi va trimite încă o dată postacii angajaţi în cadrul companiei, pe criterii pur politice, să scrie tot felul de aberaţii aici, evitând să explice de ce tramvaiele gălăţene sunt în permanent pericol de a deraia şi oferă condiţii proaste călătorilor”, a comentat Cătălin Cristache.

Acesta spune că dacă va fi ales primar va înființa o structură specializată în cadrul Primăriei Galaţi care să se ocupe exclusiv cu întocmirea proiectelor şi, ca stimulent, angajaţii să primească un procent (de până la 1%) din totalul fondurilor accesate de municipalitate ca urmare a muncii lor.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de