Cristache, PMP: „Votez guvernul Orban dacă mă asigură că va realiza Autostrada Estului“

Data : 28 octombrie 2019

Investiția a fost adoptată de Senat în luna martie.

„Toți parlamentarii PMP vor vota pentru învestirea guvernului Orban în anumite condiții”, a anunțat președintele PMP, Eugen Tomac după ședința Colegiului Național de ieri de la București.

Potrivit liderului PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache, una dintre condițiile impuse viitorului Guvern este demararea proiectului „Autostrada Estului Galați-Brăila-Buzău-Ploieşti“.

„După mai multe ore de dezbateri, am solicitat ca votul parlamentarilor PMP, pentru noul executiv, să fie condiționat de susținerea reală, nu fictivă, de către acesta din urmă, a proiectului privind construcţia Autostrăzii Estului Galați-Brăila-Buzău-Ploieşti, al cărui inițiator sunt. Nu de puține ori, am insistat pe necesitatea construirii unei artere rutiere care să lege oraşele Galaţi, Brăila şi Buzău de Bucureşti, implicit, de coridoarele de transport pan-europene. Rămân consecvent acestei idei şi mă voi lupta pentru ea până când se va concretiza. Guvernul Orban are, iată, ocazia să dovedească bunavoință şi înțelegere prin a sprijini un important proiect de infrastructură rutieră, similar celor din Ardeal, într-o zonă uitată parcă de lume, izolată de restul țării, tot mai săracă şi, evident, mai lipsită de perspective! Eu nu cer altceva decât intrarea într-o normalitate pe care gălățenii o aşteaptă de prea multă vreme.
Ştiu că se poate. Trebuie doar să se vrea.
E timpul să trecem la treabă!“, a declarat președintele PMP Galați.

Reamintim că în luna martie, iniţiativa legislativă privind realizarea unei autostrăzi care să lege Galaţiul de Brăila, Buzău şi Ploieşti a fost adoptată, în mod tacit, de Senat. Legea iniţiată de preşedintele PMP Galaţi, Cătălin Cristache, urmează să meargă pentru vot final în Camera Deputaţilor.

Construcţia autostrăzii ar trebui să fie finanţată de la bugetul de stat, dar şi din credite externe sau fonduri europene. De asemenea, responsabil pentru construcţia acestuia va fi Ministerul Transporturilor, termenul pentru finalizarea acestuia fiind de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de