Cristi Baranga, PMP: „Criza conturilor blocate din Schela afectează începutul anului școlar”

Într-o săptămână începe școala, iar emoțiile, dar mai ales grijile, având în vedere că pandemia de Covid-19 riscă să explodeze din nou, sunt prezente mai mult ca oricând. Evident, cu toții își doresc ca elevii să meargă la școală în condiții de siguranță, doar că la Schela, lucrurile nu stau tocmai bine.

Citește și: Vistieria Primăriei Schela, blocată de incompetența actualului primar

Conform declarațiilor făcute de inspectorul școlar județean Onuț Valeriu Atanasiu, toate localitățile din județ au achiziționat tablete pentru elevi, mai puțin primăria comunei Schela! Este o afirmație care ridică multe semne de întrebare asupra modului în care și-au făcut treaba cei care conduc în prezent Primăria Schela.

„Domnule primar, nu ați acordat prioritate achiziționării materialelor necesare activității didactice (tablete, măști, dezinfectanți, mănuși) pentru că ați fost preocupat de campania electorală și mai puțin de siguranța copiilor. Date fiind informațiile de la DSP și ISJ Galați facem apel către Instituția Prefectului pentru a interveni și a gestiona situația de criză care se perpetuează în localitatea noastră, din cauza stângăciei primarului și a lipsei de comunicare cu autoritățile județene și naționale. Domnule Petrea Maricel, cu o săptămână înainte de începerea anului școlar ar trebui să primeze siguranța celor aproximativ 300 de copii din învățământul școlar și preșcolar din cele trei instituții de învățământ din Schela și Negrea, o școală și două grădinițe”, ne-a declarat candidatul PMP la Primăria Schela, Cristi Baranga.

Dacă până acum situația conturilor blocate ale primăriei nu a părut atât de importantă, iată că în acest moment criza se adâncește și începutul anului școlar pare compromis.

„Domnule primar, ce le spuneți părinților? Tot timpul ați afirmat că la bază sunteți profesor. Ar trebui să stiți cel mai bine care sunt nevoile unui dascăl, dar se pare ca educația nu mai este o prioritate pentru dumneavoastră, ci doar un cuvânt aruncat în vânt la festivitatea începutului de an școlar. Câte măști au fost achiziționate pentru elevii noștri? Câte sticle cu dezinfectant s-au achiziționat pentru școală și gradinițe? Se pot prezenta elevii în condiții de siguranță având în vedere că nu v-ați preocupat să rezolvați această problemă gravă? Vă ASUMAȚI izbucnirea unui focar de infecție în instituțiile de învățământ din localitatea noastră?”, i-a reproșat Cristi Baranga primarului localității Schela.

În condițiile în care în acest moment școala din Schela nu are nici director pentru că primarul a avut grijă să o demită pe vechea directoare, se vede clar că între interesul personal al primarului actual Maricel Petrea de a se agăța cu dinții de această funcție și interesul cetățenilor comunei Schela, evident că l-a ales pe primul.

„Fapte, nu vorbe, domnule trecător primar!”, i-a mai cerut Cristi Baranga actualui primar.