Cum arată sondajele pentru Primăria Galaţi: Pucheanu, câştigător detaşat. Surpriza de pe locul doi

Deşi oficial nu a început campania electorală pentru alegerile locale din acest an, partidele dau în clocot făcând calcule şi stabilind strategii pentru a-i convinge pe gălăţeni să-i voteze. Numai că bătălia electorală din acest an se anunţă mai puţin strânsă decât în 2016 în ciuda relativului recul înregistrat de PSD la nivel naţional pe fondul divizării extreme în zona formaţiunilor de centru – dreapta.

Astfel, conform unui sondaj realizat la mijlocul lunii februarie intrat în posesia Ştiri de Galaţi, primarul în exerciţiu, pesedistul Ionuţ Pucheanu, n-ar avea nicio problemă să fie reconfirmat în funcţie, bucurându-se de o intenţie de vot de aproximativ 35%.

Lupta adevărată se dă abia pentru locurile de pe podium. În mod surprinzător având în vedere anvergura naţională redusă a PMP, pe locul secund s-ar clasa deputatul Cătălin Cristache, care ar avea 14% în sondaj pe fondul unei campanii de comunicare extrem de vocale. Abia pe locul trei s-ar clasa candidatul PNL, consilierul local Onuţ Atanasiu, care ar urma să obţină 13% din sufragii. Un dezamăgitor loc patru îi revine liderului USR, deputatul Bogdan Rodeanu, cotat cu doar 9%, deşi partidul său a obţinut locul întâi în Municipiul Galaţi la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Marius Stan nu stă nici el cu mult mai bine, având o intenţie de vot de doar 7%. Asta în timp ce Eugen Durbacă, posibil candidat din partea ProRomânia, abia dacă ar obţine 3%. Ceilalţi candidaţi măsuraţi au împreună un maximum de 2%. Restul gălăţenilor chestionaţi s-au declarat indecişi sau au refuzat să răspundă.

Sondajul relevă însă că o candidatură comună din partea formaţiunilor grupate într-un pol anti-PSD ar putea genera un candidat care să se bată de la egal la egal cu Ionuţ Pucheanu pentru funcţia de primar al Municipiului Galaţi. Această variantă este însă improbabilă având în vedere atitudinea şovăielnică a liderilor formaţiunilor de centru-dreapta.

Sursa foto: adevarul.ro

2 thoughts on “Cum arată sondajele pentru Primăria Galaţi: Pucheanu, câştigător detaşat. Surpriza de pe locul doi

  1. Dacă ar fi înțelepciune, forțele de dreapta l-ar pune pe Cătălin Cristache candidat unic și am fi și noi scăpați de stigmatul ăsta de oraș roșu!

  2. Cine a realizat sondajul si marja de eroare, ca asa am mai vazut polluri facute de presa Galateana in care se pompa din spate voturi, sondajele se fac de firme autorizate, altfel ce ati scris aici este doar dezimformare, iar Cristache ba ma lasi :))

Comments are closed.