Deținut infectat cu COVID-19. El s-a automutilat pe față

Un deținut de la Penitenciarul Galați a anunțat supraveghetorul din cadrul secției de deținere că, din motive personale, și-a provocat mai multe plăgi tăiate la nivelul obrazului și a înghițit un acumulator pentru telecomandă.

„Persoana în cauză a fost prezentată de îndată la o unitate spitalicească din rețeaua sanitară publică, unde s-a intervenit chirurgical. Cu această ocazie s-a procedat și la testarea pentru SARS-CoV-2, rezultatul fiind pozitiv.

În consecință, pentru asigurarea tratamentului postoperator și a celui specific COVID-19, persoana privată de libertate a fost transferată la Penitenciarul Spital București – Rahova. Tratamentul este asigurat în cadrul secției ATI, destinată gestionării problematicilor indicate. În prezent starea sa de sănătate este stabilă.

Menționăm că la momentul de față la nivelul Penitenciarului Galați se efectuează ancheta epidemiologică, nefiind înregistrată simptomatologie specifiă COVID-19 în rândul efectivului custodiat. Se menține conduita preventivă prin intensificarea triajului epidemiologic și a monitorizării medicale“, se arată într-un comunicat al instituției.