Doctorul Paul Ichim îi spulberă pe guvernanţi: „Mă întreb dacă sunt normali la cap”. Cristache (PMP) îi dă dreptate

Doctorul Paul Ichim, fost senator PNL, critică în termeni duri modul în care autorităţile au gestionat pandemia şi descrie dezastrul din sistemul de sănătate gălăţean. Potrivit cunoscutului medic, „epidemia este aproape scăpată de sub orice formă de control şi spitalele Covid sunt pline ochi”.

„Ce anticipam s-a întâmplat din păcate, epidemia este aproape scăpată de sub orice formă de control. Spitalele Covid sunt pline ochi, oamenii stau în așteptarea unui loc în spitale, prin zonele tampon, acele containere, noi descoperim cu toată testarea făcută la internare, din ce în ce mai mulți bolnavi pozitivi. Personalul medical deja plătește obștescul tribut de 10% din îmbolnăviri, dacă nu cumva mai mare. Dacă epidemia evoluează în același ritm, nu prea știu cât personal medico-sanitar va rămâne apt combatant. Nu este exclus să se ajungă la situația în care cei din sănătate, asimptomatici, să continue lucrul, așa cum s-a întâmplat prin vestul Europei. Să adăugăm și faptul că parte din medicamentele folosite în protocolul terapeutic al celor asistați la domiciliu, sunt deja lipsă prin farmacii”, a scris pe pagina sa de Facebook doctorul Paul Ichim.

În opinia fostului senator PNL intrat în dizgraţia actualei conduceri judeţene a partidului, pregătirile pentru campanie sunt semn de nebunie.

„Când aud că unii așa-ziși lideri politici locali, deja dau duma mobilizării generale pentru alegeri, mă întreb dacă sunt normali la cap. Absenteismul va fi crâncen, datorat în parte de scârba votării unor liste, dar și a situației epidemiologice catastrofale. În dinamica asta după vot va fi sigur stare de urgență”, a scris doctorul Ichim.

Deputatul PMP Cătălin Cristache, care a criticat în mai multe rânduri gestiunea pandemiei la Galaţi din partea Guvernului PNL şi a autorităţilor locale PSD, îi dă dreptate fostului senator Ichim susţinând teoria că există o înţelegere între socialişti şi liberali ca subiectul să fie evitat.

„Mare dreptate are domnul doctor Paul Ichim – un liberal adevărat care spune lucrurilor pe nume. Diferenţă uriaşă de calitate intelectuală şi umană între domnia sa şi cei care au acaparat PNL Galaţi. Dacă aveam un astfel de om la comanda operativă în judeţ, sigur era mai bine. Încă o dată întreb: nu vă surprinde că nimeni din politica gălăţeană (PSD, PNL, USR) nu vorbeşte despre acest subiect în afară de noi, cei de la PMP? Oare ce înţelegere subterană o fi pentru a se ţine tot acest puroi acoperit?”, a scris pe Facebook Cătălin Cristache.