Doi soți sunt primii donatori de plasmă din Galați

Monica și George Stoica sunt doi soți din Galați care au trecut prin calvarul coronavirus. Cei doi s-au vindecat, iar astăzi au mers la Centrul de Transfuzii pentru a dona plasmă. Impresionați de starea critică în care se află un tânăr de 45 de ani, internat la secția de Terapie Intensivă din Galați, soții Stoica au donat astăzi plasmă, cu speranța că-l vor face bine pe bărbatul de 45 de ani.

„Ne-am vindecat primii și primii am venit să donăm plasmă. Suntem foarte fericiţi şi sperăm că prin ajutorul nostru, cineva, care este în stare mai critică decât am fost noi, se va face bine. Îi sfătuiesc pe toţi să vină să doneze, procedura este foarte uşoară, nu a durut absolut deloc, s-a terminat repede şi sentimentul de bucurie că putem ajuta pe altcineva este foarte mare. Cu soţia am venit aici, cu ea am fost în spital, cu ea m-am vindecat. Ne-a determinat faptul că am văzut apelul de pe Facebook şi soţia are grupa de sânge potrivită pentru acel pacient”, a spus George Stoica.

Managerul Centrului Regional de Transfuzii Galați a declarat astăzi că mai sunt şi alte persoane programate pentru prelevare de plasmă, dar înainte acești donatori trebuie atent investigați şi, pe baza analizelor care li se vor face, vor dona plasmă.

„După ce se colectează plasma, conform metodologiei, vor fi trimise nişte probe la Institutul Naţional de Hematologie pentru a vedea dacă aceste persoane au cantitatea necesară de anticorpi pentru a putea ajuta”, a precizat Camelia Stoichițescu, manager, Centrul Regional de Transfuzii

Galați. Plasma recoltată de o persoană care a fost infectată cu SARS Cov 2 ar putea să salveze 3 vieți.