DRAMĂ la Centrul de bătrâni Sf. Ilie! 140 de persoane sunt expuse infectării cu COVID-19

Vreau să vă spun câteva lucruri mai puțin frumoase despre ceea ce s-a întâmplat zilele acestea la Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice „Sfântul Ilie” din Galați. Știți cu toții, acolo autoritățile au anunțat astăzi un deces cauzat de coronavirus, dar au revenit ulterior și au infirmat știrea. Ce s-a întâmplat de fapt acolo? Un deces a existat, dar nu în rândul bătrânilor îngrijiți în acest centru, ci al soțului administratoarei centrului. Soț care s-a aflat în acel celebru autocar cu gălățeni care au fost în excursie în Antalya în plină pandemie de coronavirus (6-13 martie).

Am stat de vorbă cu această femeie și mi-a spus pe un ton disperat, încă de acum 10 zile, că nimeni nu vine să le facă teste să vadă dacă este cineva infectat. În ciuda faptului că tot mai multe voci din acel centru cereau acel lucru. Joi, soțului administratoarei i s-a făcut rău și a fost fost dus la spital, împreună cu soția sa, în izoletă. La câteva ore de la transferul la spital, el a murit, iar ea este și astăzi în stare gravă.

Tot joi, nu mai puțin de 9 bătrâni au anunțat că au febră. Abia atunci s-au trezit și autoritățile noastre și au început să testeze oamenii din centru. Au găsit 4 infectați cu noul coronavirus. Până astăzi, au mai testat câțiva și au mai găsit încă 2 infectați, dar gândiți-vă că acolo sunt peste 140 de bătrâni.

Personalul de acolo mi-a povestit cu lacrimi în ochi că a cerut în mod insistent, în ultimele zile, aceste testări, dar că autoritățile nu au reacționat. Au spus că dacă bătrânii nu au simptome, nu are rost să fie testați.

Acum, asistentele care au fost prinse de valul îmbolnăvirilor au rămas în carantină, iar ceilalți angajați nu mai vin la serviciu până nu se liniștesc lucrurile. Și mai grav este că oamenii de acolo nu au măști, iar mâncarea le mai ajunge doar până luni.

Oameni buni, domnule prefect, domnilor și doamnelor de la DSP, asta se numește inconștiență crasă. Ați dat dovadă de o iresponsabilitate fără margini, care ar putea să ne coste scump. Să nu vă mire dacă în câteva zile suflăm în ceafă celor din Suceava!

LATER EDIT – Pe surse, am aflat că în această seară prefectul județului Galați a sunat la sediul căminului, a vorbit cu o asistentă de serviciu și a amenințat că îi face dosar penal administratoarei instituției pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Doar că femeia se apără și spune că a solicitat testări încă de acum zece zile, doar că nimeni nu a răspuns solicitării.

1 thought on “DRAMĂ la Centrul de bătrâni Sf. Ilie! 140 de persoane sunt expuse infectării cu COVID-19

  1. Buna seara ! Aceste nereguli sunt in toate Centrle Sociale din Galati ..sunt permise de catre ,Primaria Galati .. Primarul Pucheanu cu buna stiinta accepta aceste mizerii … iar cei care dau in vileag ,neregulile si abuzurile facute de catre ,Directorii de Instiutii sociale ,sunt aruncati in strada ..iar angajati dati afara .. Pentru Domn Primar ,Pucheanu Cenzureanu ,primeaza banul ..nu omul …

Comments are closed.