Echipamente medicale noi la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor

Autor :

Data : 1 noiembrie 2019

Acestea au fost cumpărate din Banii CJ Galați și din cei ai Ministerului Sănătății

Echipamente medicale noi la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. A fost pusă în funcţiune noua staţie de oxigen a unităţii medicale. Este o investiţie de 143.000 de lei, fonduri din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi.

“Achiziţionăm echipamente medicale pentru toate unităţile medicale pe care le avem în subordine. Am investit la spitalul din Târgu Bujor într-o staţie de oxigen performantă, care produce în permanenţă oxigen medical cu o puritate de 99%. Vechea staţie de oxigen era foarte mică în comparatie cu necesităţile spitalului, iar echipamentele erau uzate şi se defectau des. De această investiţie au mare nevoie pacienţii cu probleme respiratorii sau cei care au suferit o intervenţie chirurgicală. De asemenea, am dotat secţia de obstetrică-ginecologie cu un pat de naşteri modern. În plus, în câteva saptămâni un alt lot de echipamente medicale urmează să ajungă la unitatea medicală din Târgu Bujor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Patul de naşteri a avut un pret de achiziţie de 65.000 de lei, bani din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi. De asemenea, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii au fost achiziţionate până acum un electrocardiograf pentru camera de urgenţe, un nebulizator pentru pediatrie şi un analizator semiautomat de urină pentru laboratorul de analize medicale, toate în valoare de 28.000 de lei.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de