Filtre la intrarea și ieșirea din localitatea Cuca. Se intră și se iese doar cu declarație pe proprie răspundere

Astăzi, 8 octombrie, începând cu ora 05:00, ținând cont de incidența cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2 din comuna Cuca, care este de 4,74/1.000 locuitori, în baza Ordinului Șefului D.S.U. a fost instituită carantina pentru o perioadă de 14 zile.

În acest context, Jandarmeriei Galați îi revine misiunea de coordonarea a forțelor de ordine (Jandarmerie, Poliție, Poliție de Frontieră) pentru asigurarea ordinii publice și a respectării măsurilor impuse de carantină. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi, polițiști și polițiști de frontieră care au misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din localitate, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și de a preveni orice incident.

Facem precizarea că la părăsirea zonei de carantină se va prezenta forțelor de ordine legitimația de serviciu (pentru instituțiile bugetare) sau adeverința de salariat eliberată de angajator, ștampilată și semnată de către acesta, ori, după caz, declarația pe proprie răspundere. În cele două situații sunt vizate persoanele care domiciliază pe raza comunei Cuca și desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, sanitar-veterinare, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agricultură, alimentației publice, alimentației cu apă, comunicațiilor transporturilor și activităților cu caracter religios, doar pentru situații excepționale care țin de menținerea serviciilor publice sau operaționale.

De asemenea, purtarea măștii este obligatorie, atât în interior cât și la exterior, iar deplasarea persoanelor aflate în izolare/carantină, în afara domiciliului/reședinței este interzisă.

Intrarea și ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitate se face numei prin filtrele instituite de către forțele de ordine.

Pentru evitarea ambuteiajelor în zonele unde sunt instituite filtre ale forțelor de ordine, în special la intrarea/ieșirea în/din comuna Cuca, pe DN24D Galați – Bârlad, cât și pentru evitarea tranzitului zonei de carantină, Jandarmeria Galați VĂ RECOMANDĂ utilizarea rutelor ocolitoare, astfel:

  • DN24D Galați – Bârlad, intersecție cu DJ261A Scânteiești – Frumușița
  • DJ 251 Galați – Pechea – Cudalbi, intersecție cu DJ253 Cudalbi – Băleni – Viile
  • DN26 Galați – Murgeni, intersecție cu DJ242 Foltești – Viile – Băleni