FOTO Conducerea PMP Galați a depus astăzi o coroană de flori în onoarea eroilor neamului

Reprezentanții Armatei Române, ai instituțiilor publice, cei ai partidelor politice sau ai ONG-urilor din oraș, dar și sute de gălățeni simpli au tinut astăzi să participe la ceremonial militar de la Mausoleul Eroilor din Cimitirul Eternitatea. Cu toții au depus coroane de flori în memoria eroilor neamului.

Delegația Partidului Mișcarea Populară Galați a reușit să transmită un mesaj extrem de clar și de puternic cu ocazia Zilei Naționale.

„La 1 decembrie 1918 se înfăptuia România Mare prin revenirea Transilvaniei, Basarabiei și Bucovinei la România. Fără bărbați de stat vizionari, ca Ion I. C. Brătianu, Regele Ferdinand sau generalii și ostașii români care au dus bătăliile definitorii, nu am fi ajuns aici. Suntem obligați față de acești oameni să ne cunoaștem istoria și să ne mândrim cu ea. Ne-am bucurat anul trecut și am sărbătorit împreună 100 de ani de Marea Unire. Astăzi, ne gândim la cei 30 de ani trecuți de la Revoluție și privim înainte cu speranță. Este momentul să ne unim cu toții, indiferent unde ne aflăm și să începem reconstrucția României. Este ziua noastră, a tuturor celor care simțim și gândim românește! La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a declarat la finalul ceremoniei președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache.