Galațiul devine polul reprezentării elevilor

Sesiunea Regională de Formare a Elevilor Reprezentanți Galați este un proiect al structurii ce vizează pregătirea și consolidarea unei baze informative în domeniul reprezentării și al administrării consiliilor elevilor pentru 40 de participanți, membrii ai consiliilor județene ale elevilor din cadrul Regiunii Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Tulcea și Vrancea).

Aceasta se va desfășura în perioada 6-8 decembrie, iar scopul proiectului este de a angrena elevii în cadrul activităților civice și sociale de-a lungul celor 3 zile. În cadrul sesiunii vor avea loc dezbateri și training-uri relevante pentru activitatea reprezentanților în cadrul structurilor din care fac parte, precum Legislația în Consiliul Elevilor, Lobby and advocacy, Dialogul în sistemul de învățământ (dezbatere), Pașii unui proiect și Reprezentarea din preuniversitar în universitar. Acestea vor fi facilitate de membrii Biroului executiv al Consiliului Județean al Elevilor Galați, alumni ai Consiliului Județean al Elevilor Galați, membri ai Consiliului Național al Elevilor, traineri pe diferite domenii și delegați ai partenerilor.

Președintele Consiliului Județean al Elevilor Galați, Munteanu Eduard a declarat: „Lipsa continuității în cadrul structurii de reprezentare și a unor contexte favorabile dezvoltării profesionale și personale printr-un schimb de experiență necesită realizarea unor sesiuni de lucru. Astfel, realizarea sesiunii în această perioadă este favorabilă datorită contextului în care se află organizația în aceste momente: elevi proaspăt aleși în cadrul funcțiilor disponibile“.

Proiectul nu ar fi putut fi realizat fără ajutorul partenerilor și sponsorilor. Până la momentul actual, dintre aceștia îi putem aminti pe: AIESEC și Liga Studenților Galați, însă organizarea nu s-a terminat și ne aflăm în continuare în căutarea partenerilor care își doresc să susțină reprezentarea gălățeană.