Iohannis: Vreau guvernul meu

Este clar ca nu este suficient sa-mi doresc sa avem alt Guvern. După părerea mea, cel târziu în 2016 după alegerile parlamentare va fi partidul meu la guvernare”. Cam așa ne spunea Klaus Iohannis la sfârșitul lui 2015, înainte să ne povestească despre ”primul pas”, apoi despre ”pas cu pas”, pentru ca astăzi, din atâția pași să ne lase doar cu ”pas”.

Astăzi am avut deznodământul crizei politice din ultimele două săptămâni și toată țara a primit în față un mare ”heil sictir” și după ce toți am crezut că Iohannis va trece ca panzerul peste căruța cu coviltir a lui Dragnea, constatăm că s-a așezat cuminte, să-i citească Firea și Olguța-n palmă dacă o să aibă noroc în 2020.

E drept că nu-i șef de partid, dar avea șansa să fie șef de stat, încercând chiar el el să coaguleze o altă majoritate, că doar așa a spus, că vrea ”partidul lui”. Dar asta-nseamnă muncă, iar Klaus, of Klaus, Klaus vrea să se termine repede că vine vacanța și-i bate Carmen din șenile că-i strică proiectele de vilegiatură. Și ”s-a terminat” înainte să-nceapă.

Sau credea cumva președintele că ”greierașul” Orban o fi descoperit el că munca înnobilează. Aș! Păi e vară nenicule, e vremea ”chitărilor”, e vremea dansatului pe masă și tu vrei să facă Ludovic guverne? Hai ”pas”, sau ”pas cu pas” dacă ți-e mai comod.

Ce nu a înțeles Iohannis este că, în percepția publică, el o să rămână acela care a acceptat din prima ca ploscarul de la Brăila s-ajungă prim-ministru. Că de la el, de la Iohannis, aștepta o țară-ntreagă să spună că plagiatul este o problemă serioasă de integritate, că o fi PSD-ul mare și mult, dar tocmai de-aia trebuie să vină cu unul mai curat ca lacrima, în condițiile în care tocmai au dat cu mucii-n fasole, că nu mai merge cu minciunelele și cu praful în ochi, că nu se poate ca după ce acum o săptămâna Dragnea și lingurăresele lui se dădeau de ceasul morții că planul de guvernare s-a-ntâmplat doar în proporție de 13% să-i aducă astăzi la ”uns” 10 din membrii fostului guvern.

Ar fi putut măcar să-și arate dezamăgirea pentru faptul că ”partidul lui” n-a fost în stare să vină cu o propunere. Ar fi putut să mulțumească PMP-ului, singurul partid care a înțeles să vină cu o propunere decentă. Desigur, eventualitatea ca Siegfried Mureșan să ajungă premier era mai periculoasă pentru Iohannis decât însăși nominalizarea lui Dragnea. Păi ce să faci cu unul care-i școlit, respectat în parlamentul european, purtător de cuvânt al PPE, ditai negociatorul-șef al Parlamentului European pentru Bugetul UE din 2018 și colac peste pupăză, mai e și neamț și e și tânăr. Păi asta se apucă, doamne ferește, de treabă și unde-ajungem, că noi vrem să terminăm repede. Noooo… mai bine cu Olguța și Găbița, mai bine la spânzurătoare de nu-s muieți posmagii.

Iar ”partidul meu”? Păi care-i problema? Ați uitat de GRIVCO?

Heil sictir și spritz de vara!

 

Articolul de față-i un pamflet, dar de râs, râde doar Klaus…

1 thought on “Iohannis: Vreau guvernul meu

  1. Eu nu stiu dar în tara asta merg toate numai pe baza de interese personale sau de grup. S au făcut găști, găști care nu au avut nici un interes pentru poporul roman ci doar pentru ei. Acum încearcă cu orice preț sa scape de pușcărie. Cine este de vina? cei care au votat și i-au ales.

Comments are closed.