Jandarm gălățean, decorat de Ministrul Afacerilor Interne

Joi, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a avut loc ceremonialul de decorare a Contingentului 11 jandarmi „Sarmizegetusa”, care a participat la misiunea Resolute Suport, din teatrul de operații Afganistan.

Printre cei cărora ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, le-a înmânat „Emblema de onoarea a MAI cu insemne de război” se află și colonelul Florin Simionel, adjunctul inspectorului șef al Jandarmeriei Galați. Totodată, pentru modul cum și-a îndeplinit misiunea, comandantul Combined Security Transition Command – Afghanistan, generalul locotenent James Rainey i-a conferit ofițerul gălățean medalia SUA „Meritorius Service Medal”.

Colonelul Florin Simionel a participat în perioada februarie-septembrie 2019 la misiunea NATO Resolute Support, în teatrul de operații Afganistan unde a îndeplinit, până în luna mai, funcția de comandant al Contingentului 11 jandarmi, ulterior fiind numit șef al echipei Train Advise and Assist (TAA). Misiunea a avut rolul de a întări și mentora Poliția Națională Afgană cât și de a rezolva unele deficiențe logistice ale forțelor de poliție afgane, prin consiliere și îndrumare metodică.

Până în prezent, Jandarmeria Galați a participat cu efective la constituirea contingentelor de jandarmi dislocate în teatrul de operații din Kosovo, în perioada 2005-2010, cât și în teatrul de operații Afganistan, in cadrul contingentelor Jandarmeriei Române constituite în anii 2011, 2013 și 2019, iar în prezent pregătește ofițeri și subofițeri pentru a participa la misiuni în cele mai fierbinți locuri de pe glob.