La Bruxelles se muncește!

Parlamentul European este masa rotundă unde fiecare trage pentru țara lui, fără a neglija principiul de unitate. Deci, în fond, la Bruxelles se muncește poate mai mult decât în legislativul de la București, pentru că o misiune integră în PE are cel puțin cu un obiectiv mai mult față de toate prerogativele pe care le adopți în mandatul de parlamentar în România.

Handicapul venit din mâna politrucilor din 2007 până acum constă în faptul că societății nu i s-au prezentat obiectivele și oportunitățile mandatelor de europarlamentar în raport cu dezvoltarea României. Aceste încălcări s-au petrecut atât în campaniile precedente cât și prin însăși mandatele pe care le-a avut România, și mă refer aici la neimplicarea politicienilor români în acest legislativ. Astfel opinia societății față de acest scrutin este una dezinteresată, pentru că nu-i percepe rostul și potențialul adevărat.

Majoritatea partidelor au mandatat de-a lungul timpului entități care nu-și găseau locul în politica internă, un fel de loc de retragere pe bani și condiții foarte bune, or nu asta se cere de la un stat membru care are un loc la masa de negocieri. Noi suntem de altfel un jucător cu drepturi depline, cel puțin declarate, pe care trebuie să le exprimăm în toată deplinătatea. Această diversiune politică pe care am obținut-o după aderare trebuie să devină o parte integră a mecanismului guvernamental, iar aici mă refer la interdependența dintre actul guvernamental de la București și cei care reprezintă interesele statului în PE. Observăm că dezacordurile din ultimul timp în această direcție au atras sancțiuni României!