La Galați, primăvara se întorc papagalii

Știam de ceva vreme că Bogdan Rodeanu-i pasăre călătoare, judecând după numărul mare de deplasări în străinătate prilejuite de funcția deținută de deputatul gălățean, dar nu identificasem exact cărei specii aviare îi aparține.

Societatea Ornitologică Română anunța anul trecut îmbogățirea faunei românești cu nu mai puțin de trei specii noi: un cuc, o pitulice și o fâsă, fâsa lui Richard.

Analizând activitatea parlamentarului USR, avem bucuria să anunțăm la rândul nostru prestigioasa societate științifică despre apariția pe plaiurile gălățene a unei specii autohtone de papagal: Papagalul Politic, ouat la Galați și eclozat direct pe băncile Parlamentului. Călătorește des și repetă tot ce aude.

Aflăm cu bucurie de la deputatul Rodeanu că este foarte interesat de soarta combinatului siderurgic, respectiv despre eventualele clauze neîndeplinite și nedezvăluite ale contractului de privatizare a SIDEX. Ne spune că este perseverent și pune de ceva vreme aceeași întrebare celor de la AAAS (n.r. „Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului”).

Intenție bună și lăudabilă am spune, dacă nu am fi descoperit reacția pe Facebook a unui alt deputat gălățean, Cătălin Cristache, care afirmă că și domnia sa a avut o astfel de solicitare adresată Guvernului, și însoțește afirmațiile sale cu articole din presă și documentele depuse în Parlament cu ocazia interpelării cu pricina.

Temă fierbinte, deputați mulți, interes mare monșer! Ce putem spune? Nu te pui!

Curioși, am intrat pe site-ul Parlamentului să vedem când au depus cei doi politicieni documentele despre care fac vorbire și aflăm că deputatul Cristache este autorul unei interpelări din 16.04.2018, iar Bogdan Rodeanu face același lucru 24 de ore mai târziu, fix pe aceeași temă.

Evident agasat de precizarea lui Cristache, Bogdan Rodeanu ține să-l pună la punct și îi explică, cu MAJUSCULE, diferența semantică între un contract „SECRET” și unul „CONFIDENȚIAL”, că deh, omul e obișnuit cu termeni de-ăștia secretoși, fiind membru al comisiei pentru apărare și ordine publică din parlament. Doar că uită că domnia sa a depus în 17 aprilie nimic mai mult decât „Solicitarea desecretizării contractului de privatizare al Combinatului Siderurgic Galați”. Sărim peste gramatică precum săracul peste masă și ne facem că nu vedem dezacordul genitival, dar ce facem, dom’ șef, am uitat textul? Am pierdut partitura? Nu mai știm ce a vrut să zică poetul?!

Într-o traducere mai puțin pretențioasă, anunțul deputatului pe Facebook ar putea fi tradus așa: „L-am copiat pe Cristache anul trecut și de atunci, din două-n două săptămâni, mă copiez pe mine”.

Am văzut că acum vreo săptămână, Cătălin Cristache a cerut din nou unificarea dreptei gălățene. Sperăm că prin unificare, Rodeanu nu a înțeles copierea întocmai și la fel a zicerilor celorlalți.

Dacă păsărarii de la Societatea Ornitologică nu știau, acum pot să afle că „Asta înseamnă să fii PAPAGAL”, dintr-acela public și zgomotos, nu „SECRET sau CONFIDENȚIAL”.

Screenshot_2

 

Screenshot_3

 

 

Acest articol este un pamflet, că dacă nu luăm realitatea în râs, uite că râde ea de noi.

1 thought on “La Galați, primăvara se întorc papagalii

  1. D-l Rodeanu poate isi aminteste cum a manipulat sefii de camin, cand era director de complex studentesc ( micul oras pe care este administrator – goanga pt electorat) sa semneze toti studentii din camin ca vor sa fie modernizat caminul. Defapt au semnat ca au facut cursuri de zeci de cursuri pe care nu le au facut intr-un proiect european pentru a ajuta pe domnul RECTOR Barsan in parteneriat cu universitatea Danubius. A semnat „fara penaloi” dar este cel mai MARE penal. Despre contractul cu firma de curatenie, care apartine fostului comandant sef de politie locala, cand le-a obliga pe femeile de servici sa se mute la firma privata? si nu au fost platite de firma privata a PSD-ului 3 luni ? si una din femei de servici s-a sinucis? isi mai aduce d-l „anti-penal? poate isi aminteste ce bine colabora cu Pucheanu in orice problema?Urmeaza alte informatii care o sa va convinga ca rodeanu e un Mare penal din camine. Punem data viitoare si dovezi clare. data viitoare voi da indicii despre contractul cu universitatea cu firma pt stingatoare din Galati si ceva pile la DNA.

Comments are closed.