La volan fără permis de conducere şi în stare avansată de ebrietate

Data : 10 februarie 2020

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea au depistat, în trafic, un bărbat care conducea un autoturism, deşi era în stare de ebrietate şi nu deţinea permis de conducere.

La sfârşitul săptămânii trecute, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic, pe raza localităţii gălățene Oancea, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi.

„Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost condus la sediul poliţiei oraşului Târgu Bujor în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul orăşenesc Târgu Bujor, în vederea prelevării probelor biologice pentru stabilirea concentraţiei de alcool în sânge”, se arată într-un comunicat al polițiștilor de frontieră gălățeni.

Totodată, în urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că bărbatul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce autovehicule.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, se mai arată în comunicat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de