Lenuţa Ursu: „Candidez pentru Primăria comunei Costache Negri, în numele Partidului Mişcarea Populară”

De profesie economist, consilier local în funcţie, Lenuța Ursu este o femeie ambiţioasă, cu valori şi principii sănătoase, de la care spune că nu face rabat, indiferent de circumstanţe.

„Am învăţat încă de mică, de la părinții mei, ce înseamnă respectul şi cât de important este să las urme frumoase peste tot pe unde trec, în decursul vieţii. Sunt un om optimist, pozitiv şi pragmatic. Îmi place să vorbesc puţin şi să fac mai mult. Detest polemicile sterile. Situaţiile conflictuale nu duc la nimic bun, destabilizează şi distrug, mai ales când sunt împinse la extremă”, spune Lenuța Ursu.

În virtutea ocupaţiei pe care o are, de contabil la Școala Gimnazială „Elena Negri”, Lenuţa Ursu cunoaște foarte bine plusurile şi minusurile şcolii din comună. Este de parere că, fără educaţie, nu se poate construi un viitor sigur:

„Meseria de contabil în învăţământ mi-a oferit posibilitatea să intru în contact cu dascăli, părinţi şi elevi, ale căror nemulţumiri le cunosc. Se cere perfomanţă. Or, performanţa în educaţie, fără investiţii demne de secolul XXI, nu prea e posibilă. Lipsa resurselor de calitate, a investiţiilor destinate materialelor didactice și pedagogice, în mediul rural, creează o discrepanţă majoră a condiţiilor de care dispun elevii noştri faţă de cei de la oraş. Efortul și profesionalismul cadrelor didactice nu sunt suficiente. Este necesar ca primarul să își dea mai mult interes, în acest sens: să existe voinţă pentru achiziționarea de calculatoare noi, cu acces la internet, spre exemplu. Știu că nu e imposibil; se poate pune în aplicare. Un proiect de acest gen ar aduce o îmbunătăţire considerabilă actului de predare-învăţare din şcoală. Biblioteca, de asemenea, a suferit grave prejudicii. Fondul de carte existent a fost degradat deci compromis, în urma inundaţiilor din comună. Toate acestea sunt aspecte despre care Primăria şi Consliul Local au habar. Din păcate însă, nu a existat preocupare ca să fie rezolvate. Întodeauna apar alte priorităţi. Şcoala si problemele ei numeroase nu au intrat pe lista imediată a primarului în funcţie, lucru care mă nemulţumeşte profund. Şcoala trebuie să fie în centrul atenţiei noastre. Ea formează oameni, ea îi pregăteşte pentru viaţă. Ceea ce se face acum pentru educaţie este un pas pentru viitor. Dacă se seamănă vânt, peste câțiva ani, se va culege furtună. De aceea, am decis că e timpul să candidez pentru Primăria comunei Costache Negri, în numele Partidului Mişcarea Populară, al cărui membru sunt. Ştiu ce am de facut, am experienţa necesară şi nu mă tem de muncă. Sunt un om deschis la dialog şi acţiune. Vreau să văd copii, parinti, bunici şi dascăli multumiţi. Am încredere în mine, în ideile mele, în echipa care mă susține şi speranţa că oamenii doresc o schimbare”, a declarat aceasta.