Liderii PNL și USR Galați au lipsit de la întâlnirea dreptei

Partidul Împreună Pentru Moldova, din partea căruia și-a anunțat deja candidatura la Primăria Galați fostul primar Marius Stan, a organizat astăzi o întâlnire la care au fost invitate toate formaţiunile politice de dreapta interesate să pună bazele unei colaborări viitoare pentru îndepărtarea sistemului toxic şi clientelar generat şi întreţinut de PSD. Din păcate, s-au prezentat la această întâlnire doar organizatorii, reprezentanții PMP Galați și cei ai societății civile. Principalii actori de pe dreapta, PNL și USR au tratat cu neseriozitate această întâlnire, preferând să „chiulească”.

Acest lucru nu a picat tocmai bine pentru organizatori, care au decis însă să le mai acorde o șansă reprezentanților celor două partide și să-i aștepte la o viitoare întâlnire. În schimb, deputatul PMP Cătălin Cristache, a ținut să precizeze că nu mai are nicio așteptare de la George Stângă și Bogdan Rodeanu și că va merge mai departe pe cont propriu.

„Au lipsit de la această întâlnire giganticii oameni politici şi de stat George Stângă (şeful PNL Galaţi) şi Bogdan Rodeanu (şeful USR Galaţi). Înţeleg, din această atitudine de o aroganţă extremă, că ei sunt prea buni să discute cu gălăţenii, cu Marius Stan sau cu mine. Din punctul mei de vedere, se confirmă zvonurile că au propria lor înţelegere şi că-i doare fix în partea dorsală de aşteptările legitime ale cetăţenilor. Ca atare, după doi ani în care m-am rugat de ei ca la Sfintele Moaşte să lăsăm orgoliile la o parte şi să propunem un candidat comun, le înţeleg mesajul că nu vor şi pace. Voi acţiona în consecinţă, prezentând proiectul meu privind Renaşterea Galaţiului şi încercând alături de colegii din PMP să-i convingem pe cetăţeni că avem soluţiile pe care ei le aşteaptă şi să le arătăm că noi ne-am luptat pentru ei”, a postat pe Facebook Cătălin Cristache.

Și președintele organizației municipale Galați a PMP, consilierul local Oana Claudia Iurescu, și-a arătat nemulțumirea legată de absența celor doi lideri politici, pe care a catalogat-o drept lipsă de respect față de simpatizații partidelor de dreapta.

„Mai presus de orice, cred că ceea ce facem noi aici, este faptul că le arătm oamenilor că există câteva persoane care au aceeași părere: aceea că noi nu ne lupătm cu anumite persoane, noi toți ne luptăm cu o mentalitate. Trebuie să ne alegem un lider care să se lupte cu această mentalitate, care să ne reprezinte. Dacă vom fi corecți cu ei și le vom dau un lider autentic, cu siguranță ei vor fi în spatele nostru. Eu cred, după 5 ani de politică și 4 ani de activitate în Consiliul Local Galați, că mâna cu care PSD-ul și-a făcut treaba la Galați este PNL-ul”, a declarat Oana Claudia Iurescu.