Luptă strânsă la Liești, între candidatul PMP și cel al PNL

Comuna Liești este una dintre cele mai mari și mai importante localități din județul Galați, atât din punct de vedere economic cât și al numărului populației. Așa că și bătălia electorală este pe măsură. Principalii doi competitori sunt actualul primar Iulian Bot, care candidează din partea PNL și Doru Cristian, candidat din partea Partidului Mișcarea Populară.

Potrivit unui sondaj realizat de stiridegalati.ro la Liești actualul primar ar fi devansat de candidatul PMP cu 3 procente. Altfel spus, Doru Cristian are 37% din opțiunile de vot, iar Iulian Bot are doar 34%.

Am stat de vorbă cu candidatul PMP, Doru Cristian și am aflat de ce sunt lieștenii hotărâți să-l voteze la alegerile din 27 septembrie.

„Oamenii mă cunosc, sunt un om activ, corect, pragmatic, realist, tenace. M-am legat cu sufletul de aceste locuri. Aici, m-am născut, am crescut, tot aici, trăiesc, alături de familia mea. Candidez cu inima deschisă la Primărie. E un ţel pe care doresc să îl duc la bun sfârşit alături de locuitorii acestei minunate comune. Cred în corectitudine, în bunul simţ, în dreptate, în respect şi mai cred într-o admnistrație publică locală onestă şi deschisă spre cetăţean. Le-am spus oamenilor că vom construi împreună. Omul sfințește locul şi nu invers. Nu le-am promis fantasmagorii, nici nu-i chem doar ca să le cer votul, ci îi aştept să decidem de comun acord pentru binele comunei, nu numai acum, ci pe tot parcursul mandatului următor (2020-2024). Locuitorii trebuie să fie parte activă la viaţa publică, în fiecare zi, nu numai odată la patru ani, când sunt chemaţi la urne. Contez pe sprijinul oamenilor din Liești, contez pe colegii mei din Partidul Mişcarea Populară, echipă de oameni cinstiţi şi gospodari, contez pe voinţa şi ambiţia mea de a face din Lieşti o comună de nota 10”, ne-a mărturisit Doru Cristian.

Doru Cristian a intrat în PMP la începutul acestui an. Deşi este nou în politică, Doru Cristian spune că ştie ce trebuie schimbat în viitorul comunei.