Medicul Dumitru Ișfan, candidat PMP pentru Consiliul Județean: „Județul Galați este un pacient în moarte clinică. Sunt medic și am obligația să îl readuc la viață”

Cu medicul Dumitru Ișfan, PMP a dat lovitura. Integru, onest, profesionist desăvârșit, perfecționist și meticulos, Dumitru Ișfan a decis să se implice pentru Galați.

„Am asistat prea mult timp, de pe margine, la suferința orașului și județului în care trăiesc. Jurământul pe care l-am depus când am devenit medic mă obligă să mă implic. Și, mai presus de toate, să nu fac rău. E un legământ pe care noi, medicii, îl facem și cred că acesta ar trebuie să fie și legământul oamenilor care aleg să se implice în viața cetății. Să salvezi o viață este ceva divin și aproape imposibil de descris în cuvinte. Este energia care ne face să mergem mai departe, este o forță pe care am primit-o ca dar divin și avem datoria să o punem în slujba binelui, cu rațiune și înțelepciune. Candidez pentru că iubesc oamenii, iubesc viața și libertatea. Și îmi doresc un județ modern, prosper, cu oameni sănătoși și educați, cu copii fericiți, cu bătrâni fără griji și fără poveri. Candidez pentru Galați!”

Medicul Dumitru Ișfan are convingerea fermă că medicina și politica se aseamănă foarte mult, pentru că ambele trebuie puse în slujba oamenilor, în slujba binelui necondiționat.

„Sunt un om de echipă. Atunci când operez pentru a salva o viață, am lângă mine o echipă întreagă. Numai împreună putem reuși, astfel încât miracolul numit viață să triumfe. Sunt un om pe picioarele lui, un om împlinit din toate punctele de vedere. Nu am ales să mă implic în viața politică pentru idealuri deșarte, pentru înavuțire, faimă ori alte lucruri efemere. Cred că experiența pe care am acumulat-o ca medic, ca specialist în Chirurgia Toracică, ca șef de secție, ca membru în Comisia de Litigii a Colegiului Medicilor mă îndreptățește acum, în culmea carierei profesionale, să mă implic în viața Galațiului. De pe margine, toți suntem pricepuți, toți avem soluții, toți știm cum se face. Când, însă, e vorba de implicare activă și directă, mulți abandonează. Eu am decis să fac ceva pentru Galați, ca să fiu împăcat cu mine că nu am trăit degeaba.”

Dumitru Ișfan crede că politică poate face oricine, însă pentru a performa în politică, pentru binele celor mulți, trebuie îndeplinite câteva condiții.

„Întâi de toate și mai presus de orice, e obligatoriu să fii OM. Acest lucru e valabil indiferent ce alegi să fii în viață. Apoi, e important să fii bun în ceea ce faci. Cel mai bun. Să fii drept, să fii integru, să fii empatic. Să nu îți lipsească emoția, compasiunea, voința și curajul. Cu un așa bagaj de calități, trăiri și sentimente, nu ai cum să dai greș.