Militari din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” au alergat la Semimaraton Galați 2020

Militari ai Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” au participat azi, benevol, la o acțiune cu scop caritabil, în cadrul evenimentului Semimaraton Galați 2020, sprijinind Asociația „Fantasticii Down” Galați.

Personalul militar al batalionului nu este la prima participare alături de copiii cu sindromul Down, în anul 2019, în preajma zilei de 25 octombrie-Ziua Armatei, un eveniment similar s-a desfășurat chiar la sediul unității.
Aflați la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan” la exercițiul Justice Sword 20, aproximativ 30 de militari au răspuns prezent provocării de a alerga în Semimaratonul Galați 2020. Mobilizarea militarilor a fost una exemplară, ținând cont de volumul mare de efort depus în activitățile de instruire executate în cadrul exercițiului, iar puținul lor timp liber au ales să-l dedice susținerii cauzei copiilor cu sindromul Down.

Asociația „Fantasticii Down”, înființată în anul 2018, are ca obiectiv principal integrarea persoanelor cu sindrom Down și promovarea în societate a unei imagini pozitive a acestora, creșterea calităților vieții persoanelor și educarea societății civile în sensul înțelegerii optime a persoanelor cu sindrom Down.

Sursa: Observatorul Militar