Nepotism de cea mai joasă speță la Serviciul de Ambulanță Galați

În plină pandemie de coronavirus, senatorul liberal George Stângă își permite să se joace la „butoanele puterii” și să schimbe un profesionist aflat în funcție de ani de zile, cu o prietenă apropiată. Se întâmplă la Serviciul de Ambulanță Galați, acolo unde doctorul Mihai Polinschi, un profesionist din toate punctele de vedere, a fost înlocuit cu consilierul juridic al instituției, Dana Enciu, care are privilegiul de a fi prietenă de familie cu președintele PNL Galați.

Cine este doctorul Mihai Polinschi? Doctorul Mihai Polinschi conduce Serviciul de Ambulanţă Galaţi de 18 ani, iar din 2006 este și profesor la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galați. Un medic activ, care a muncit foarte mult. Pe parcursul carierei, doctorul Mihai Polinschi a avut mai multe şanse de a pleca din ţară, pentru un salariu incomparabil mai mare faţă de cel de aici, dar nu a vrut să părăsească România.

Această schimbare nu poate decât să ne ducă cu gândul la modul în care se fac schimbările în fruntea unor instituții cheie din administrația publică locală sau județeană. Să nu uităm de cazul patronului firmei de pompe funebre care a ajuns pe criterii politice manager la Spitalul Județean Neamț, fără un dram de pregătire profesională. Iată, un caz similar pare să se întâmple la Galați, unde profesioniștii sunt trași pe dreapta și sunt promovate persoane din anturajul oamenilor politici.

Pe surse, am aflat că atât useristul Bogdan Rodeanu cât și prefectul liberal Gabriel Avrămescu nu sunt deloc străini de această mutare, dar că nu au făcut nimic ca să o împiedice.