Nicolae Voicu, candidatul PMP la funcţia de primar al comunei Cuza Vodă: „Sunt un om tenace. La fel voi fi și ca primar al comunei“

Reporter: Ce vă determină să intraţi în competiția electorală locală pentru Primăria Cuza Vodă?

Nicolae Voicu: Întotdeauna mi-am dorit să rămână ceva de pe urma mea. Sunt un om activ. Străbat zilnic, în lung şi în lat, comuna, în virtutea meseriei pe care o exercit de 11 ani: agent poştal. Stau frecvent de vorbă cu oamenii; ştiu deci ce probleme sunt în comună, ce nemultumiri au cetăţenii; ce s-a facut, dar mai ales, câte mai sunt de facut, pe viitor. Am decis că e timpul să fiu parte implicată direct în luarea deciziilor importante legate de comună şi funcţionarea acesteia, să nu mai privesc din afară, să constat doar lipsurile, să fiu dezămăgit şi să aştept ca alţii să îndrepte lucrurile.

Reporter: Ce proiecte veţi înainta pe agenda de lucru, în eventualitatea că veţi deveni primar?

Nicolae Voicu: Cuza Vodă este o comună mică, cu posibilităţi financiare reduse. Bugetul local nu permite executarea unor lucrări de anvergură care ţin de infrastructură, de exemplu. Nu sunt fonduri locale suficiente. Asta mă obligă să am în echipă oamenii potriviți, profesioniști, în măsură să scrie proiecte pentru atragerea de fonduri europene. Primarul trebuie să ştie să gospodărească, să sfinţească locul, aşa cum spune o vorbă din popor, să crească pe cât posibil calitatea vieţii în comunitate, cheltuind chibzuit fiecare leu. În comună, sunt necesare continuarea refacerii drumurilor comunale, achiziţionarea unui microbuz pentru transportul elevilor, modernizarea iluminatului public, modernizarea Căminului Cultural, reabilitarea cimitirului prin construirea de trotuare şi a unui gard nou. Se spune că vremea vorbelor fără conținut a trecut, că va câştiga acela care se va arăta mai convingător, prin pragmatism şi determinare.

Reporter: Cum veţi reuşi să îi convingeţi pe cetăţeni să vă voteze?

Nicolae Voicu: E adevărat, oamenii nu se mai lasă păcăliţi de cuvinte ambalate frumos, de promisiunile fără acoperire ale candidaţilor. Au devenit sceptici. Într-o comunitate mică, cum e a noastră, ne cunoastem foarte bine între noi, ceea ce e un avantaj. Oamenii pun, înainte de toate, în balanţă, ce a făcut ca om, acel candidat, în decursul timpului: dacă e gospodar, dacă e muncitor, generos, aproape de semenii lui, daca e un om corect. Eu le spun doar atât: voi fi un primar chibzuit şi nu voi lua decizii fără a-i consulta în prealabil. Vreau sa asigur o transparenţă a actului administrativ decizional. Cetăţenii au obligaţii, dar şi drepturi; unul dintre ele, adesea uitat de autorităţi, este să cunoască unde, de ce şi cât se investeşte. Aşa trebuie să funcţioneze o comună care se doreşte europeană. Am încredere în mine, mizez pe colegii mei de partid şi pe sprijinul lor, mizez pe faptul că lumea mă cunoaşte foarte bine, că ştie ce fel sunt, că nu fac rabat de la muncă şi seriozitate, că atunci când îmi iau un angajament, îl pun în practică. Sunt un om tenace; la fel voi fi și ca primar al comunei. Totul se construieşte cu răbdare şi muncă.