O nouă bătălie a roboților, la Facultatea de Inginerie

Departamentul Ingineria Fabricaţiei, din cadrul Facultăţii de Inginerie – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi în colaborare cu compania Knowledge Research, organizator național WROTM în România va organiza mâine, 3 iunie, a şasea ediţie a competiţiei regionale de robotică educațională World Robot OlympiadTM (WROTM) Galaţi 2018.

Evenimentul își propune să susțină dezvoltarea învățământului bazat pe conceptul STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) prin competiții în domeniul Mecatronicii și Roboticii. Concursul regional, bazat pe tematica olimpiadei internaționale WROTM cu tema „FOOD MATTERS” va avea loc în corpul D al Facultății de Inginerie din Galaţi, str. Domnească nr. 111 (vizavi de Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi).

Organizatorii urmăresc antrenarea unui număr cât mai mare de tineri, cu scopul de a le stimula şi dezvolta creativitatea şi spiritul inovativ în domeniile ştiinţei, tehnicii şi tehnologiei, mecatronicii şi roboticii educaţionale. Tinerii vor avea ocazia să dea frâu liber imaginaţiei în dezvoltarea, construirea şi programarea unor aplicaţii robotizate ingenioase cu ajutorul produselor LEGO® MINDSTORMS™ (RCX, NXT sau EV3).

Competiţia reuneşte echipe formate din 1-3 elevi pe categorii de vârstă, între 8 şi 19 de ani, care se vor confrunta, în cadru organizat, într-un concurs de creativitate tehnică. În mod similar anilor anteriori, categoriile competiționale sunt STANDARD și CREATIVITATE. La categoria Standard 1 – Primar pe tema Reducerea deşeurilor alimentare pot participa tineri cu vârsta mai mică de 13 ani, la categoria Standard 2 – Gimnaziu pe tema Agricultura de precizie pot participa tineri cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani iar la Standard 3 – Liceu, pe tema Distribuirea alimentelor tineri cu vârste cuprinse între 16 ani și 20 ani, în anul competiţiei. La categoria creativitate, participanții vor dezvolta aplicaţii robotice pe tema obiectivului 2. Foamete „zero” – Eradicarea foametei, asigurarea securităţii alimentare, îmbunătăţirea nutriţiei şi promovarea unei agriculturi durabile a Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.

Câștigătorii etapei regionale se vor califica pentru faza națională organizată la București, în data de 09 Iunie 2018 iar câștigătorii competiției naționale vor participa la olimpiada mondială organizată în Chang Mai – Thailanda, în perioada 16-18 noiembrie 2018.