Oana Claudia Iurescu, PMP: „Riscul cel mare este să îngropăm Galaţiul sub minciuni criminale”

Conslierul local PMP Oana Claudia Iurescu a cerut public demsia prefectului Gabriel Ioan Avrămescu şi anchetarea acestuia pentru comiterea infracţiunii de „Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora” prevăzute de articolul 404 al noului Cod Penal.

„La Galaţi, se repetă pas cu pas scenariul de la Suceava din cauza minciunilor repetate spuse de prefectul în cauză şi din cauza conivenţiei de la nivelul DSP. Am documente potrivit cărora căminul de îngrijire a bătrânilor Sfântul Ilie are aviz de funcţionare pentru 137 de locuri, nu pentru 66 aşa cum mincinos a susţinut prefectul în funcţie. Au existat două decizii succesive (31 mai 2017 şi 4 aprilie 2019) prin care capacitatea azilului era crescută şi avizată ca atare de la 66 de locuri la 111 şi, apoi, la 137 de locuri. Prefectul Avrămescu procedează în bunul stil al politrucilor fără culoare politică – încearcă mereu să dea vina pe altcineva. Motivul este simplu: nu vrea să recunoască faptul că DSP nu a vrut să-i testeze pe bătrânii de la Sfântul Ilie”, a scris pe Facebook consilierul local PMP.

Aceasta a prezentat și o cronologie a evenimentelor. Managerului de la Sfântul Ilie i s-a făcut rău pe 25 martie şi a fost transportat la spital. Pe 26 martie a fost diagnosticat pozitiv. A decedat pe 3 aprilie. Soția acestuia, manager și ea la Sfântul Ilie a fost dusă la spital pe 27 martie şi a fost diagnosticată pozitiv pe 28 martie. Fata doamnei manager a vorbit la DSP Galați pe 29 martie şi a cerut testarea bătrânilor de la azil şi acest lucru a fost refuzat, tinerei (care avusese contact cu părinţii) spunându-i-se să „intre în carantină retroactiv”. Pe 2 aprilie, medicul de la Sf. Ilie a sunat la DSP Galați pentru a spune că există o stare subfebrilă în cazul a 9 dintre bătrâni. DSP i-a testat doar pe cei 9 şi sâmbătă, pe 4 aprilie, a constat că 4 sunt pozitivi şi 5 negativi. În ciuda acestei înşiruiri de evenimente, testarea tuturor bătrânilor de la Sfântul Ilie s-a realizat abia luni, 6 aprilie, iar rezultatele au venit joi, 9 aprilie.

„Practic, din cauza refuzului de testare vor muri bătrâni la „Sf. Ilie”. Iar autorităţile, în frunte cu prefectul, sunt într-o campanie de muşamalizare. Bănuiesc că şi-ar dori să moară şi administratora de la azil pentru că morţii sunt cei mai buni vinovaţi de serviciu. Nu sar la gâtul prefectului din motive politice. Este ultimul lucru la care m-aş gândi acum. Realitatea este că soacra mea, care are un diagnostic crunt, este internată la Sfântul Ilie de câţiva ani. Slavă Domnului se numără printre bătrânii care au fost testaţi negativ, deşi mie şi soţului meu ne este inima cât un purice în continuare. În condiţiile date, îmi vine să explodez când văd această hienă politică dornică să se hrănească din cadavre. După ce că nu şi-a făcut treaba aşa cum trebuie, după ce că minte, mai simte şi nevoia să extragă capital de imagine”, mai scrie Oana Claudia Iurescu pe Facebook.

Consiliera PMP apreciază faptul că o parte a presei a semnalat neconcordanţele între ceea ce se ştie la nivelul judeţului nostru şi raportările de la centru.

„Singura explicaţie ţine de atitudinea acestui prefect (cel care ţine legătura cu autorităţile de la Bucureşti) de a minţi cu privire la felul în care stau lucrurile în Galaţi. Riscul cel mare este să îngropăm Galaţiul sub minciuni criminale. Cer autorităţilor de la Bucureşti să trimită aici pe cine consideră ei de cuviinţă (armată, procuratură, ministrul Sănătăţii şamd) pentru a vedea cum stau lucrurile”, a conchis Oana Claudia Iurescu.

De altfel, faptul că prefectul Gabriel Avrămescu a gestionat prost criza de COVID-19 de la Căminul de bătrâni Sfântul ilie este confirmat și de faptul că iată, o nouă criză bate la ușă, la Căminul Sfântul Spiridon, iar Avrămescu dă senzația că și aici vrea să pună batista pe țambal.