Operă rossiniană de excepție difuzată online de Teatrul Național „Nae Leonard”

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați îi pregătește publicului, odată cu dobândirea a 10.000 de like-uri pe pagina oficială de Facebok, difuzarea online a operei La Cenerentola (Cenușăreasa), de Gioacchino Rossini, sâmbătă, 28 martie, de la ora 18.00. Din distribuția spectacolului fac parte soliștii: Florentina Soare, Luigi Battistoni (Italia), Silvia Alice Niță, Adelina Diaconu, Alexandru Aghenie, Dan Popescu, Dominic Cristea.

Premiera operei Cenușăreasa a avut loc în 2017 și a fost montată de regizorul italian Paolo Bosisio, alături de care scenograful Domenico Franchi a realizat o scenografie unică, unde pot fi lesne de observat forma lejeră și elementele decorative de balet, care amintesc de decupajele de hârtie ale lui Matisse: uneori mai aerisite, alteori mai compacte, dar toate deținând logica artei abstracte de secol XXI.

Ariile personajelor principale sunt ample, cu melodii inspirate, iar scenele de ansamblu ale finalurilor de act sunt deosebit de complexe, dar fermecătoare totodată, create în binecunoscutul stil rossinian.

Extrem de apreciată atât de către copii, cât și de adulți, Cenușăreasa este o poveste fermecătoare, transformată într-o operă clasică de compozitorul italian Gioacchino Rossini. În funcție de timpul istoric și de cultura populară, ea a circulat aproape pe tot mapamondul sub diferite forme, regăsindu-se în diferite culturi.

În acest weekend, opera Cenușăreasa, compusă de Gioachino Rossini, după un libret de Jacopo Ferreti, inspirată din binecunoscutul basm al scriitorului american Charles Seddon Evans, ajunge la public acasă, în mediul virtual, pentru prima oară de la data premierei.

Spectacolul va fi difuzat gratuit pe pagina de Facebook a instituției, accesând butonul Videos din meniu. Durata spectacolului este de circa 2 ore și jumătate.