Opinii despre cea mai scumpă chermeză din istoria Galaţiului

Zilele trecute, Curtea de Conturi a constatat că „Gala Centenarului 2018”, celebrul eveniment organizat de municipalitatea gălățeană în luna decembrie 2018, a fost finanţată ilegal de primarul Ionuţ Pucheanu. Președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache este convins că la mijloc nu este vorba despre vreo eroare administrativă, ci de un abuz în serviciu de toată frumuseţea.

La momentul respectiv i-am atras atenţia ministrului Culturii de atunci (PSD-istul Daniel Breaz) că evenimentul finanţat de instituţia pe care o conduce a fost pervertit într-o sindrofie politică de Ionuţ Pucheanu, primarul Galaţiului, care a organizat, fix de la aceeaşi oră şi în acelaşi loc, o acţiune denumită Balul Municipiului Galaţi. De altfel, primarul şi-a instalat peste tot materiale de promovare a evenimentului propriu. Este, deci, clar că a fost acelaşi eveniment sub două titulaturi diferite. Culmea este că au participat doar politicieni reprezentând majoritatea de Guvernământ. S-au cheltuit 1.000 de lei pe cap de participant, asta însemnând o bătaie de joc atât la adresa contribuabililor, cât şi la adresa ideii de Centenar”. I-am cerut lui Breaz să trimită Corpul de Control, lucru care, evident, nu s-a întâmplat. Pe principiul strămoşesc PSD-ist: corb la corb nu-şi scoate ochii. Aflăm, acum, de la Curtea de Conturi că banii s-au dat de două ori către minunata Fundaţie Andreiana Juventus: şi de la Primărie, şi de la Ministerul Culturii. Nu vorbim de doi lei, ci de o sumă consistentă de 114.000 de lei pe care Pucheanu i-a deturnat. E o petrecere privată organizată pe banii gălăţenilor” scris pe Facebook președintele PMP Galați.

Acesta mai crede că în cazul în care Primăria nu-l va obliga pe cel care a semnat alocarea banilor să-i și restituie, atunci chiar se va comite un abuz în serviciu.

„Dincolo de risipa banilor publici, cel mai dureros lucru ţine de faptul că aşa au înţeles PSD-iştii din Galaţi să-şi bată joc de Centenar. Nu au nimic sfânt în ei, patriotismul lor fiind o simplă floare de mucava”, a mai scris Cristache.

Și președintele organizației municipale PMP Galați, consilierul local Oana Claudia Iurescu crede că vinovatul principal trebuie să plătească. Din propriul buzunar, nu din bani publici!

„În urmă cu mai bine de un an am scris și eu despre mizeria de Gală finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale prin Fundația Andreiana Iuventus, dar al cărei beneficiar real a fost Primăria Galați. Nu vă mai spun de modul în care au fost selectați invitații, despre felul în care au fost cheltuiți cei 100.000 de lei că n-are rost să ne irosim timpul dezbătând prostii. Ce este foarte important este faptul că am avut dreptate, noi, toți cei care am strigat după neregulile de atunci. Și, poate cel mai important este faptul că domnul primar Ionuț Florin Pucheanu a mințit, așa cum o face de regulă, încercând să acopere impostura. M-aș bucura ca cel care greșește să plătească, cu vârf și îndesat, poate chiar din propriul buget. Și m-aș bucura și mai tare dacă domnul primar va plăti și în fața electoratului la alegerile locale din luna mai. Chiar sunt curioasă cum va povesti el alegătorilor cancanurile de la Gala Centenarului 2018”, a scis pe Facebook Oana Claudia Iurescu.

Sursa foto: centenar.gov.ro