Partidul lui Tăriceanu se destramă

Dezordinea din ALDE ne duce cu gândul la iminenta desființare a partidului păstorit la nivel național de Călin Popescu Tăriceanu și la nivel de Galați de Cristian Dima. Umblă vorba prin Parlament că în următoarele zile nu mai puțin de 10 aleși de pe listele ALDE vor migra spre PNL și PMP, nemulțumiți de modul în care evoluează lucrurile în partidul lui Tăriceanu. Asta înseamnă că ALDE va rămâne fără grup parlamentar, că nu va mai avea oameni în secțiile de votare la cele două tururi de scrutin din acest an. Într-un cuvânt, ALDE se pregătește de pierire.

Declinul partidului lui Tăriceanu a început încă de la alegerile europarlamentare de anul trecut, când n-a reușit să treacă pragul electoral. În judeţul Galaţi, ALDE, cu 11.270 de voturi, a reuşit să treacă pragul electoral, 5,05 la sută, dar scorul nu i-a folosit la nimic.

„Pot spune că ALDE a tras cortina încă de anul trecut, după rezultatul mai mult decât rușinos de la alegerile europarlamentare. Ca să nu mai vorbim despre gafele comise pe tot parcursul guvernării alături cu PSD. Acum, ei plătesc aceste greșeli, cu vârf și îndesat” a comentat liderul PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache.