Patru angajați ai Primăriei Galați și 21 dintr-o fabrică de confecții militare au fost confirmați cu noul coronavirus

Angajații Primăriei s-au infectat în timpul unei deplasări la Tg. Jiu, unde participau la un eveniment legat de un program european. Aceștia se aflau într-un microbuz și se pare că acolo s-a produs infectarea.

Potrivit reprezentanților Primăriei Galați, ceilalți colegi de birou ai celor care au fost în această delegație nu au fost contacți direcți, prin urmare activitatea continuă în condiții normale.

În ceea ce privește focarul de la fabrica de confecții militare, sunt 21 de persoane deja confirmate, doi suspecți și șase contacți. Reprezentanții firmei susțin că au luat toate măsurile de siguranță, dar nu-și explică apariția cazurilor. Aceștia mai susțin că printer cei 21 de angajați nu se afla niciunul în stare gravă.

„Se fac anchete epidemiologice , vor fi stabiliți toți contacții cazurilor pozitive și se vor impune măsurile de dezinfecție, care trebuie luate de firmă, și măsuri de igienă pentru întregul personal. În cazul Primăriei am identificat până acum doar patru pozitivi, mai sunt teste în lucru, așteptăm rezultatele și la fel, se stabilesc contacții celor pozitivi și se izolează/carantinează timp de 14 zile la domiciliu”, a declarat dr. Liliana Moise, director DSP Galați.