Am rămas surprins când am constat că pe listele de europarlamentari Pro-România, probabil în semn de sulemenire drastică și disperată după o lungă perioadă de pesedism, a fost invitat un fost prim ministru din Republică. Nimeni altul decât Iurie Leanca, „Iura” cum îl strigă în telefon cel mai odios politician de Chișinău astăzi, și în stil mafiot îi comandă ca unui soldat tot ce are de făcut la Bruxelles în caz că nu vrea să-și cerșească libertatea la procuratură.

Și totuși nu acest aspect face obiectul pericolului la care este supus statul român prin prezența acestei persoane. Ci însăși originea persoanei și tind să cred că modul impasibil de a-l invita pe scena politică europeană rămâne doar o rătăcire. Altfel acest individ în prima sa misiune asigurată de seria carnetului KGB a fost cea de traducător al ambasadei URSS la București. Și pentru că știe și maghiara a fost omul de legătură a Moscovei cu cei din această zonă de conflict. Mă întreb dacă Tudose o fi făcut infarct când l-a văzut pe listă?!

Stimații mei confrați, prin prezența acestui dizident, Moscova va participa la ședințele de la Bruxelles, își va spune poziția și scopurile, dar cel mai grav este că contează acest aspect prin mâna politicii românești. După anexarea Crimeii și în ciuda tuturor sancțiunilor Rusia are toate șansele să participe cu drept de veto la ședințele plenului european.