Precizările Primăriei: PSD și ALDE au primit aprobări pentru corturi și mash-uri

Primăria Galați a ținut să aducă mai multe precizări în legătură cu subiectul articolului cu titlul „Instrucțiuni despre cum să furi startul campaniei electorale fără să prindă nimeni”. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, PSD și ALDE au solicitat licențe pentru instalarea a cinci corturi pentru strângere de semnături, respectiv amplasarea unor materiale de promovare electorală:

„Primăria municipiului Galați a primit o solicitare de la Partidul Social Democrat pentru obținerea unei licențe de ocupare temporară a domeniului public, constând în amplasarea unor corturi (5 la număr) destinate strângerii de semnături pentru susținerea candidaturii unei persoane. Licența a fost eliberată conform prevederilor legale, în baza HCL 434 din 26.11.2015.

Totodată, Primăria municipiului Galați a primit solicitare din partea ALDE pentru eliberarea unei licențe de publicitate stradală, cu scopul promovării sediilor formațiunii politice. Licența de publicitate stradală a fost solicitată pentru 3 locații: strada Siderurgiștilor (zona ”Ultimul Leu”), strada Portului nr. 30 și strada Domnească (bloc Master). Licența a fost eliberată conform prevederilor legale, în baza Regulamentului de publicitate stradală aprobat de Consiliul Local Galați.

Respectarea condițiilor legale impuse prin cele două licențe poate fi verificată de Poliția Locală, care poate sancționa orice abatere de la norme”, se spune în punctul de vedere al Primăriei.

Precizările Primăriei Galați răspund la întrebările din finalul articolului menționat, referitoare la legalitatea instalării corturilor PSD și mash-urilor ALDE, dar problema este că toate aceste corturi și mash-uri nu sunt destinate rezolvării unor probleme de interes public sau edilitar, ci sunt mijloace de publicitate electorală.