Primele 11 minibuze noi, dintre cele 20 achiziționate de Primărie, au ajuns la Galați

Autor :

Data : 9 noiembrie 2019

Primele 11 minibuze noi, dintre cele 20 achiziționate de către Primăria municipiului Galați, au fost livrate societății locale de transport, Transurb SA Galați. Este vorba despre autobuze „Karsan Jest” moderne, EURO 6, cu o capacitate de transport pentru 23 de călători, cu podea joasă și cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități. Minibuzele au și instalații de aer condiționat și încălzire.

„Vor acoperi traseele unde nu avem un număr mare de călători și pentru că aceste minibuze sunt mai mici se vor strecura mai bine în trafic. Sunt primele dintr-un lot de 20 și urmează să ajungă și celelalte până pe data de 20 noiembrie. Celelalte 40 de autobuze mari, tot noi și moderne, ajung și ele până pe 20 noiembrie și ne dorim ca din 1 decembrie să le vedem pe străzi, înlocuind mare parte din parcul auto al Transurb”, spune primarul Ionuț Pucheanu.

Prețul achiziției celor 20 de minibuze este de 6.238.000 lei, în urma licitației publice organizate de către Primăria Galați. Minibuzele sunt dotate cu panori indicatoare de traseu, sisteme de informare călători cu monitoare LED, sistem de supraveghere video cu 5 camere și unitate de stocare DVR, sonde litrometrice pentru măsurarea consumului de carburant și sistem de monitorizare flotă cu GPS. De asemenea, pentru validatoare a fost montat un sistem de cablaj conform cerințelor tehnice specifice ale Transurb S.A. În plus, minibuzele au și dispozitive de verificare și control pentru asigurarea mentenanței.

Cele 40 de autobuze noi de mare capacitate achiziționate de Primărie sunt în valoare de 26.246.000 lei, fără TVA, și vor completa la rândul lor flota societății locale de transport public în comun, SC Transurb SA.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Etichete:

Articole scrise de