Proiect al Bibliotecii „V. A. Urechia” pentru promovarea „lecturii altfel”

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați și-a propus să iasă din tiparele tradiționale și să promoveze „lectura altfel”, prin intermediul altor instrumente decât cartea, respectiv DVD-uri, Blu-ray discuri, audiobook-uri, și derulează în parteneriat cu Centrul multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a” proiectul „Promovarea serviciilor oferite de Compartimentul Multimedia”.

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” deține în colecțiile sale un număr de aproximativ 2.900 de DVD-uri și 300 de Blu-ray discuri, reprezentând filme din toate genurile (de acțiune, dramă, de dragoste, comedii, polițiste etc.), pentru toate categoriile de vârstă.

Prin proiectul „Promovarea serviciilor oferite de Compartimentul Multimedia” organizăm sesiuni de vizionare de filme pentru 30 de persoane din Centrul multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a” Galați, pe parcursul a 6 luni. Într-un spaţiu cochet, familiar şi ospitalier, la sediul centrului multifuncțional, săptămânal, în jur de 30 persoane, au posibilitatea să îşi petreacă timpul în mod plăcut şi util.

Prin derularea acestui proiect, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” oferă posibilitatea oamenilor de vârsta a treia, care în mare parte sunt singuri, să se bucure de lecturi „altfel”, prin vizionarea unor ecranizări de romane celebre, să-și petreacă timpul liber într-un mod activ și interesant, pentru că FILMUL reprezintă un mod ideal de relaxare, un mod perfect de a petrece timpul liber, de a împărți păreri, de a cunoaște și socializa.