Protestul „România vrea autostrăzi” a provocat disensiuni între Dragnea și Tăriceanu

Protestul „#șîeu” – „România vrea autostrăzi” a avut o amploare peste așteptări, la nivel național și chiar în Diaspora participând la protestul inițiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi zeci de mii de români, dar și zeci de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate.

Printre participanții la protest s-a aflat și președintele Klaus Iohannis: „În legatură cu protestul de azi de la ora 15:00, pentru autostrăzi, vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei #șîeu”, a anunțat Iohannis, folosind accentul moldovenesc cand a pronuntat „șî eu”.

La Galați, sute de persoane au protestat prin traversarea în mod continuu a trecerii de pietoni de la „Elice”, astfel fiind blocată circulația pe faleză. Un alt blocaj al circulației a fost pe strada Domnească, în zona Prefecturii.

Dragnea a avut un acces de furie. Tăriceanu consideră protestul justificat

Amploarea protestului i-a provocat un acces de furie liderului PSD Liviu Dragnea, care l-a atacat dur pe iniţiatorul mişcării „România vrea autostrăzi”, Ştefan Mandachi, numindu-l şmecher.
„Toți auzim că nu se fac autostrăzi și niște șmecheri care vezi fac ei un metru – să vorbim cinstit, la 12 și jumătate a început lucrul la primii kilometri de autostradă în Moldova. Ei fac circ, noi facem autostrăzi. Ei țipă, noi dezvoltăm România. Acel om de afaceri, dacă tot avea 100 de mii de euro, putea să-i doneze la o casă de copii”, a spus Dragnea.

Întrebat cum comentează atacul lui Dragnea, Ștefan Mandachi a spus: „Nu comentez declarații politice pentru că nu fac politică. E problema lui”.
În dezacord cu șeful PSD, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că protestul pentru autostrăzi „#şîeu” este justificat, în condiţiile în care statul nu a construit destule şosele moderne. Tăriceanu a spus că principala vină o este la nivelul Guvernului: „Dacă eşti ministru şi nu te duci pe şantier să verifici stadiul lucrărilor, să-i biciuieşti puţin pe ăia, nu se face nimic”, a spus liderul ALDE.

La protest au participat și zeci de primari PSD și ALDE.

Foto: facebook/George Alin Radu