Schimbarea de paradigmă – un obiectiv național

Majoritatea partidelor câștigă puterea politică prin metodă, mai puțin prin esență. Invitația Mișcării Populare către PNL a avut ca obiectiv revendicarea esenței printr-o asumare de comun acord a acestui aspect. Practic a fost un apel către schimbarea de paradigmă printr-o alianță de dreapta. Această schimbare care este construită pe imaginea candidaților definiți prin esență are ca scop în mod firesc anularea practicilor politico-partidice în cadrul unui mandat obținut politic. Centrul de interes prin asumarea conștientă rămâne bunăstarea societății, a urbei din care facem parte în cazul alegerilor locale.

Mișcarea Populară, prin această asumare, nu cere votul de încredere, ci mai întâi se asigură dacă îl merită. Această asumare de răspundere eu o consider de amploarea unui obiectiv național, racordarea la calitate, esență și randament. Mișcarea Populară va da tonul acestui început prin comportamentul membrilor din toate consiliile.

Un alt obiectiv al alianței de dreapta era să demonstrăm forța cu care pornește schimbarea de paradigmă, care dacă se afirma într-un format de alianță ar fi scurtat perioada de tranziție până la normalitate. PNL a ales să joace într-o manieră veche, să folosească metodele în detrimentul esenței, o mișcare greșită pentru un partid istoric care a format curentul liberal în România și care nu are astăzi capacitatea necesară să înțeleagă hăul în care ne pomenim dacă nu schimbăm conștient și asumat paradigma omului politic.

Ilie Bălan, vicepreședinte PMP Galați, candidat pentru funcția de consilier județean